Amuse: Η Ελλάδα είναι προορισμός-όνειρο για εταιρικές εκδηλώσεις

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amuse: Η Ελλάδα είναι προορισμός-όνειρο για εταιρικές εκδηλώσεις

Οι εταιρικές εκδηλώσεις είναι τόσο σημαντικές όσο η διαφήμιση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μιας επιχείρησης, υποστηρίζει ο κ. Βασίλης Μεντζελόπουλος, Managing Partner της Amuse Concept Events, εταιρείας που πρόσφατα ανακηρύχθηκε Event Production Company of the Year, κερδίζοντας 26 συνολικά βραβεία σταEvent Awards.

Παράλληλα, μιλώντας στο insider.gr, εκτιμά πως η Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης διεθνών εταιρικών εκδηλώσεων, ενώ θεωρεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση στα χρόνια της κρίσης είναι να κρατάς το ενδιαφέρον του κοινού με πολύ χαμηλότερο budget.

Σε εποχές οικονομικής κρίσης, είναι αναγκαίες οι εταιρικές εκδηλώσεις ή αποτελούν πολυτέλεια;

Οι εταιρικές εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικό μέρος της συνολικότερης επικοινωνίας μιας εταιρίας και από αυτή την άποψη είναι τόσο σημαντικές όσο και η διαφήμιση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Όσο μεγαλύτερος είναι ένας οργανισμός τόσο περισσότερο χρειάζεται να επικοινωνήσει σωστά το όραμά του και τους στόχους του στο ανθρώπινο δυναμικό τους, τους μετόχους τους ή οποιοδήποτε κοινό εντάσσεται μέσα στους stakeholders τους.

Για εμάς στην amuse, τα εταιρικά events είναι η μεγάλη μας αγάπη! Δεν είναι τυχαίο ότι στα πρόσφατα Εvent Awards κερδίσαμε σχεδόν όλα τα χρυσά βραβεία, αλλά και το platinum της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Τα τελευταία 15 χρόνια η amuse έχει υλοποιήσει κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα events που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Ανεξάρτητα αν είναι μικρά ή μεγάλα, για το προσωπικό μιας εταιρείας, τα media ή για το ευρύ κοινό, εμείς δημιουργούμε τις εμπειρίες, το περιεχόμενο και τις ιδέες που μπορούν να μιλήσουν στη καρδιά του κοινού που απευθυνόμαστε κάθε φορά. Στόχος μας όταν σχεδιάζουμε ένα event είναι ο κάθε άνθρωπος που θα εκτεθεί στην εμπειρία που δημιουργούμε να φύγει από το event με ένα μήνυμα στο μυαλό του, με μια προτροπή, ένα call to action που λέμε, το οποίο τον ωθεί να κάνει κάτι για τον εαυτό του ή για τους γύρω του.

Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να προσφέρει το event σε μία εταιρία – τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο που συμμετέχει να βγει από την καθημερινότητά του και να αφεθεί σε ένα story που του δημιουργεί συναισθήματα και τον κάνει πιο χαρούμενο και πιο αποδοτικό μέλος της ομάδας ή της κοινωνίας. Είναι απλό: μπορεί να ξεχάσεις τι σου είπαν, αλλά σίγουρα δεν θα ξεχάσεις πώς σε έκαναν να νιώσεις! Οι βιωματικές εμπειρίες ως μέσο υποστήριξης και εξέλιξης των ανθρώπων μέσα στις εταιρίες είναι ο πιο ευχάριστος και σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας στις μέρες μας.

Πόσο σημαντικές είναι οι εκδηλώσεις για το «δέσιμο» των εργαζομένων μιας εταιρείας;

Πάρα πολύ! Για παράδειγμα τα team building events είναι ιδιαίτερα σημαντικά γιατί μέσα από το παιχνίδι, την ανταλλαγή ρόλων και τη συμμετοχή σε στόχους, ειδικά όταν αυτά είναι άσχετα με την καθημερινή δουλειά των συμμετεχόντων, οι ομάδες μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του κάθε μέλους, τη δύναμη της συνεργασίας, αλλά και να αλλάξουν τη δυναμική της ομάδας τους.

Και βέβαια σημαντικό είναι να μην βλέπει κανείς τα προγράμματα αυτά ως παιχνίδια ή πάρτι. Πάντα πίσω από αυτά βρίσκεται μια συγκεκριμένη καμπάνια εσωτερικής επικοινωνίας που λειτουργεί είτε ως ετήσιο πρόγραμμα ή συγκεκριμένη στρατηγική βασισμένη σε μεμονωμένα events, ανάλογα με το μέγεθος της εταιρίας και άλλες παραμέτρους όπως πχ η γεωγραφική διασπορά των υπαλλήλων, η κλίμακα διαβάθμισης των θέσεών τους στην εταιρία κλπ. Οι καμπάνιες αυτές έχουν αρχή, μέση, τέλος που ξεκινά από μια αρχική μελέτη βασισμένη στις ανάγκες της εταιρίας και τελειώνουν σε έρευνα αξιολόγησης των αποτελεσμάτων μεταξύ του κοινού που συμμετείχε.

Μπορούν οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα να αποτελέσουν πόλο έλξης και για το εξωτερικό;

Φυσικά! Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που αποτελεί όνειρο για τους περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! Τα καταπληκτικά μας τοπία, η παράδοση και η ιστορία μας προσφέρουν από μόνα τους μοναδικές εμπειρίες για οποιοδήποτε κοινό!

Στην amuse επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη στοχεύοντας σε εταιρικό κοινό από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Μέσα από το γραφείο μας στο Βουκουρέστι, αλλά και την εξωστρέφεια του κεντρικού μας γραφείου στην Αθήνα εξυπηρετούμε εισερχόμενα συνέδρια και εταιρικές διοργανώσεις, αλλά και υλοποιούμε προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιο- Ανατολικής Ευρώπης όπου έχουμε αναπτύξει συμμαχίες με εταιρίες του χώρου μας και έτσι λειτουργούμε ως πόλος έλξης αντίστοιχων εκδηλώσεων από όλα τα σημεία του πλανήτη.

Παράλληλα, η amuse έχει ειδικό τμήμα Β2Β που υποστηρίζει διοργάνωση γάμων από το εξωτερικό στην Ελλάδα (destination weddings) στο οποίο συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους wedding planners από κάθε χώρα έτσι ώστε να προτιμούν τη χώρα μας στις προτάσεις που κάνουν στους πελάτες που επιθυμούν εξωτικούς προορισμούς. Αυτό από μόνο του είναι ένας μικρός Οργανισμός Τουρισμού ας μου επιτραπεί να πω… γιατί φέρνει υψηλού budget εκδηλώσεις στη χώρα μας, δίνοντας δουλειά κάθε φορά σε εκατοντάδες προμηθευτές και προσελκύοντας άμεσα αλλά και πιο μακροπρόθεσμα τουρισμό υψηλού επιπέδου.

Τι έχει αλλάξει στις εταιρικές εκδηλώσεις στα χρόνια της κρίσης;

Η εύκολη απάντηση θα ήταν τα budget. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Η amuse μεγάλωσε και βρήκε τη θέση της ανάμεσα στην μεγάλες και επιτυχημένες εταιρείες event management της χώρας στα χρόνια της κρίσης. Η ίδια η ποιότητα της δουλειάς μας είναι αυτή που μας κρατάει σε ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά. Γιατί τελικά η πρόκληση στα χρόνια της κρίσης, είναι να μπορείς να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού σου χωρίς τεράστια budget, αλλά με έξυπνα concept και δημιουργική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα. Είναι γνωστό ότι τα παιδιά χαίρονται εξίσου με ένα φθηνό όσο με ένα ακριβό παιχνίδι. Έτσι είμαστε και οι ενήλικες. Από τη στιγμή που ως παραγωγές, οι δουλειές που κάνουμε πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και άρτιας λειτουργίας, εμείς διασφαλίζουμε στους πελάτες μας το χαμηλότερο κόστος σε αυτό που θέλουν να κάνουν.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που έδωσε στην Amuse τον τίτλο Event Production Company of the Year;

Είναι τρία πράγματα: το ταλέντο των ανθρώπων μας, η μέθοδος που ακολουθούμε, και η συνεχής ανάπτυξη.

Όλη η ομάδα μας είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι άνθρωποι και φροντίζουμε να ζουν ευχάριστα, κάνοντας αυτό που τους αρέσει. Τους εκπαιδεύουμε και τους υποστηρίζουμε εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και αξιοποιώντας τα ταλέντα τους σε τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο ώστε να είναι χαρούμενοι άνθρωποι. Η amuse είναι οι άνθρωποί της. Αν δεν είναι αυτοί καλά, τι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες;

Είμαστε μια εταιρία 42 ατόμων σε επίπεδο παραγωγής, creative και client service. Άρα, εξυπηρετούμε κάθε project από το Α στο Ω. Αυτό από μόνο του εμπεριέχει συνοχή, εμείς το συμπληρώνουμε και με μεθοδολογία και έτσι είμαστε μπροστά σε θέμα αποτελέσματος, πάντα.

Και τέλος, ως εταιρία πιστεύουμε στην ανάπτυξη, όχι μόνο σε ότι αφορά το πελατολόγιο αλλά και σε ότι αφορά το νέο «αίμα», νέους ανθρώπους με φρέσκες ιδέες που φέρνουμε στην ομάδα μας. Το Amuse School of Events είναι μια ιδέα που προέκυψε και πάλι από μέλη της ομάδας και είναι ένα σεμινάριο για το event management. Σκοπός μας μέσα από αυτό είναι να εκπαιδεύσουμε την αγορά, άτομα και εταιρίες πώς να διοργανώνουν μόνοι τους τις απλές εκδηλώσεις καθώς και πώς να διαχειρίζονται τις εταιρίες του χώρου μας ώστε να παίρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Εκτός από στελέχη μικρών και μεγαλύτερων εταιριών, στα σεμινάρια αυτά συμμετέχουν και νέοι από διάφορους κλάδους, με όρεξη και ιδέες τους οποίους προσλαμβάνουμε κάποιες φορές να δουλέψουν μαζί μας.

Αν μια εικόνα είναι 1.000 λέξεις, τότε μήπως θα θέλατε να δείτε ένα βίντεο από δουλειές μας που είναι πολύ περισσότερες;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider