Μυτιληναίος: Επενδύσεις 600 εκατ. από την Αλουμίνιον της Ελλάδος

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυτιληναίος: Επενδύσεις 600 εκατ. από την Αλουμίνιον της Ελλάδος

Στην πορεία της Αλουμίνιον της Ελλάδος και την συμβολή της στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη για τα δέκα χρόνια της αναπτυξιακής πορείας της επιχείρησης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλοπούλου, αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.

Όπως ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος ο όμιλος σε εποχές πρωτοφανούς κρίσης - διεθνή και ελληνική - έκανε επενδύσεις πάνω από 600 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει με όρους προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία. Η πορεία αυτή δεν ήταν εύκολη, καθώς τρεις φορές τα τελευταία δέκα χρόνια η ΑτΕ κινδύνεψε πραγματικά. «Από το 2011 και μετά εφαρμόσαμε δύο διετή προγράμματα περιορισμού του κόστους, κι αυτό έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα εργοστάσια αλουμινίου σε όλο τον κόσμο, καθώς καταφέραμε να περιορίσουμε το κόστος παραγωγής κατά 50%», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «η αλουμίνα που παράγεται εδώ, συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών ανταγωνιστικότερων προϊόντων στον κόσμο». Παράλληλα ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι «ο όμιλος συνεχίζει να επενδύει και να βασίζεται στην καινοτομία για να συμβάλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας».

Από πλευράς του ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής του εργοστασίου, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην πιο παραγωγική, την πιο δυναμική και την πιο ελπιδοφόρα φάση της πενηντάχρονης πορείας μας. Με σειρά στρατηγικών επενδύσεων και όραμα καταφέραμε να αναδείξουμε την επιχείρηση ως την σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα στην Ευρώπη».

Ακόμη, ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε στη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου σημειώνοντας ότι «το ανθρώπινο δυναμικό είναι από τα πιο πολύτιμα στοιχεία της επιχείρησης ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος και την δημιουργία μακροπρόθεσμου οφέλους για την κοινωνία».

Λίγα λόγια για την Αλουμίνιον της Ελλάδος

Από το 2005 που ο όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ προχώρησε σε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 600 εκ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και την καινοτομία, και οδήγησε την ιστορική αυτή βιομηχανία στο μέλλον ανταποδίδοντας αξία τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στην ελληνική οικονομία. Οι συνολικές επενδύσεις – ενεργειακές, βιομηχανικές και περιβαλλοντικές – που έγιναν στο συγκρότημα της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ιδιώτη τα τελευταία χρόνια.

Η τελευταία επένδυση, που ουσιαστικά επισφραγίζει την πρώτη αυτή δυναμική δεκαετία, είναι η εγκατάσταση μίας νέας σύγχρονης μονάδας διαπύρωσης αλουμίνας, ονομαστικής δυναμικότητας παραγωγής 1.350t ανά ημέρα, που αντικαθιστά προηγούμενες μονάδες πεπερασμένης τεχνολογίας και υψηλής θερμικής κατανάλωσης. Πρόκειται για έργο που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ δίνει μεγάλες δυνατότητες στην ευελιξία της παραγωγής.

Ο όμιλος στηρίζει την ανάπτυξη του ελληνικού κλάδου αλουμινίου με αποτέλεσμα το 2015 να αναδειχθεί στον 1ο πιο εξαγωγικό κλάδο της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 19,2% των συνολικών εξαγωγών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider