Στα e-shops πωλούνται πλέον τα ελβετικά ρολόγια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα e-shops πωλούνται πλέον τα ελβετικά ρολόγια

Ξεπέρασαν τους δισταγμούς τους οι Ελβετοί ωρολογοποιοί, οι οποίοι κάνουν «άνοιγμα» στην ψηφιακή εποχή ανοίγοντας e-shops.

«Το Διαδίκτυο αλλάζει τα δεδομένα με καταπληκτικό τρόπο», σχολιάζει ο Νταβίντ Σαντίγ, ο πρόεδρος του Digital Luxury Group, συμβουλευτικής εταιρείας στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του, σήμερα το ηλεκτρονικό εμπόριο αντιπροσωπεύει μόλις το 3% των πωλήσεων των ωρολογοποιών, ωστόσο έως το 2022, το μερίδιό του μπορεί να αυξηθεί από 8 έως 12%, σε συνάρτηση με το εύρος των τιμών.

Ήδη κάποιες φημισμένες ελβετικές επωνυμίες χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να προσελκύουν συλλέκτες, ωστόσο, σκέφτονται σοβαρά να επεκταθούν και στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Πέρυσι, η Omega, μια από τις μεγαλύτερες και τις πλέον αξιόπιστες ωρολογοποιίες, έκανε την έκπληξη διοργανώνοντας μια πώληση αστραπή στο Instagram απευθυνόμενη σε μια κοινότητα θαυμαστών της μάρκας πριν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο την έναρξη λειτουργίας της πρώτης της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου για την αμερικανική αγορά.

Η Oris ετοιμάζει επίσης το δικό της e-shop, στις ΗΠΑ, αλλά προτίθεται επιπλέον να απευθυνθεί κατευθείαν στη νέα γενιά αγοραστών με ένα κινητό κατάστημα, εγκατεστημένο μέσα σε ένα αμερικανικό τροχόσπιτο Airstream που θα οργώσει τα φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στη Βασιλεία, η γαλλική μάρκα Bell & Ross που κατασκευάζει ρολόγια στην Ελβετία εμπνευσμένα από τον κόσμο της αεροπορίας, ανακοίνωσε την πώληση τριών μοναδικών κομματιών αντί 400.000 ευρώ έκαστο: το ένα στο Mr Porter, τον ιστότοπο διανομής προϊόντων πολυτελείας για τον άνδρα, το δεύτερο στο δικό της e-shop και το τελευταίο στο παραδοσιακό της κατάστημα.

Ο αγοραστής θα μπορεί, αν το επιθυμεί, να ταξιδέψει στην Ελβετία με ιδιωτικό τζετ και να συναντήσει τον κατασκευαστή του ρολογιού του.

Ωστόσο, καθώς ακόμη δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά καταστήματα, τα e-shops θα λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να προσελκύουν την πελατεία στο κατάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider