H γέννηση του Renault Megane RS (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H γέννηση του Renault Megane RS (vid)

Μέσω μιας πολύ αναλυτικής ταινίας, η γαλλική εταιρεία αποκαλύπτει όλες τις πλευρές εξέλιξης του νέου της «όπλου» στην κατηγορία των πεντάθυρων hatchback.

Εντελώς νέος κινητήρας 1.8 λίτρων turbo ισχύος 280 ίππων με ροπή 390 Nm, τετραδιεύθυνση και η τεράστια αγωνιστική εμπειρία της Renault Sport υπόσχονται ότι το νέο Megane RS θα είναι ένα πραγματικό «τέρας», έτοιμο να ανταγωνιστεί τα καλύτερα δείγματα του είδους όπως το Seat Leon και το Honda Civic Type R.

To highlight του νέου hot hatch της Renault είναι σίγουρα η τετραδιεύθυνση, η οποία λειτουργεί με τους πίσω τροχούς να στρέφονται αντίστροφα από τους εμπρός στις χαμηλές ταχύτητες και στην ίδια φορά στις υψηλές, βελτιώνοντας αντίστοιχα την ευελιξία και τη σταθερότητα.

Νέας τεχνολογίας είναι και τα αμορτισέρ, που φέρνουν στο δημόσιο δρόμο την εμπειρία από τους αγώνες, με στόχο την καλύτερη άνεση στις χαμηλές ταχύτητες και το απόλυτο κράτημα στις υψηλές.

Για πρώτη φορά στην οικογένεια των σπορ μοντέλων της γαλλικής εταιρείας, το Megane θα διατίθεται με την επιλογή δύο κιβωτίων, ενός χειροκίνητου και ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών.

Το νέο Megane RS, σε σχέση με τα συμβατικά «αδέλφια» του στη γκάμα, θα διαθέτει επίσης και μια νέα δυνατότητα, μέσω εφαρμογής. Ο οδηγός θα μπορεί να κρατήσει στοιχεία τηλεμετρίας και εικόνα από μια γρήγορη διαδρομή στην πίστα και στη συνέχεια να τα μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως διαπιστώνει κανείς βλέποντας και την ταινία σχετικά με την γέννηση και την εξέλιξη του Megane RS, στόχος των μηχανικών ήταν να δημιουργήσουν ένα αυτοκίνητο απολαυστικό στην οδήγηση και όχι το απόλυτο σε επιδόσεις. Ο κινητήρας σίγουρα έχει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης και απόδοσης ισχύος, την οποία θα δούμε σε μια μεταγενέστερη έκδοση Cup όπως συνηθίζει η Renault, ωστόσο το ζητούμενο ήταν η κορυφαία οδική συμπεριφορά.

Το συναρπαστικό Renault Megane RS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2017, θα πωλείται από τις αρχές του 2018 σε τιμές που ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

H γέννηση του Renault Megane RS (vid)
H γέννηση του Renault Megane RS (vid)
H γέννηση του Renault Megane RS (vid)
H γέννηση του Renault Megane RS (vid)
H γέννηση του Renault Megane RS (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider