Τα 5 ταχύτερα SUV του κόσμου (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 5 ταχύτερα SUV του κόσμου (vid)

«Ανάβουν φώτα» σε αμιγώς σπορ μοντέλα στον αυτοκινητόδρομο και ταυτόχρονα μπορείς να τα δεις στην πιο ψηλή κορυφή. Κατασκευάστηκαν για να μπορούν να κινούνται επί παντός εδάφους, αυτό όμως δεν τα εμποδίζει να φτάνουν και τα 300 χλμ./ώρα.

Τα τελευταία χρόνια μια ανύπαρκτη στο παρελθόν κατηγορία SUV υπέρ – υψηλών επιδόσεων, σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Την αρχή έκανε η Porsche με την Cayenne και ακολούθησαν η Range Rover, η Jeep, η Bentley, η Maserati και οσονούπω η Lamborghini με το Urus. Ας δούμε όμως ποια είναι τα κορυφαία σε επιδόσεις SUV, που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα.

Bentley Bentayga

Ο τίτλος του πιο πολυτελούς και γρήγορου SUV, ανήκει δικαιωματικά στην Bentayga. Το θηριώδες όχημα διαθέτει έναν κινητήρα W12 με χωρητικότητα 6.0 λίτρων και δύο turbo, ο οποίος αποδίδει 608 ίππους. Έτσι, οι περίπου 2,5 τόνοι του τεράστιου αμαξώματος επιταχύνουν από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,0 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 301 χλμ./ώρα.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Το κορυφαίο μοντέλο της γνωστής μας Jeep είναι και αυτό με τη μεγαλύτερη ισχύ στον κόσμο. Ωστόσο, επειδή το Grand Cherokee δεν κατασκευάστηκε με στόχο τη μικρότερη δυνατή αεροδυναμική αντίσταση, ο τεράστιος όγκος του φτάνει έως την τελική ταχύτητα των 288 χλμ./ώρα. Ο V8 κινητήρας των 6,2 λίτρων με τον υπερσυμπιεστή κάνει φιλότιμες προσπάθειες, καθώς αποδίδει 707 ίππους και 875 Nm ροπή.

Maserati Levante S

Μπορεί η Levante S να υπολείπεται κάποιες χιλιάδες κ.εκ. στον κινητήρα και μερικές εκατοντάδες ίππων από τους ισχυρότερους ανταγωνιστές της. Ωστόσο, το συγκρατημένο της βάρος και η καλή αεροδυναμική, αρκούν για να φτάσει την μέγιστη ταχύτητα των 264 χλμ./ώρα. Η Levante S έχει κάτω από το καπό της έναν V6 κινητήρα 3.0 λίτρων, φυσικά υπετροφοδοτούμενο, ο οποίος αποδίδει 430 ίππους.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Η κουπέ εκδοχή της AMG GLE 63 S, είναι η ταχύτερη όλων των μαστόδοντων υλοποιήσεων της γερμανικής εταιρείας. Δεν είναι η πιο δυνατή, αλλά χάρη στη σχετικά καλή αεροδυναμική της τα καταφέρνει καλύτερα από τις ισχυρότερες GLS και G της AMG. Στην κανονική της εκδοχή έχει περιοριστή μέγιστης ταχύτητας στα 250 χλμ./ώρα, όμως με το προαιρετικό AMG Driver's Package αυτή ανεβαίνει στα 280 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακό νούμερο όπως και αυτό της ισχύος των 585 ίππων, από τον V8 κινητήρα των 5.5 λίτρων με τα δύο turbo.

Porsche Cayenne Turbo

Ο πρώτος διδάξας, το SUV που ζήλεψε τη δόξα των supercars και θέλησε να τα φτάσει. Η τρίτη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε πριν δύο περίπου μήνες και ειδικότερα η έκδοση Turbo μόλις τώρα. Ο V8 των 4.0 λίτρων με δύο turbo αποδίδει 550 ίππους ισχύος και 770 Nm ροπής, εκτοξεύοντας την Cayenne των περίπου 2 τόνων από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9’’, ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 286 χλμ./ώρα. Μέσα στο 2018 αναμένεται και έκδοση Turbo S, που όπως και στο παρελθόν θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ισχύ –κοντά στους 600 ίππους- και φυσικά καλύτερες επιδόσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider