Ποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο σας;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο σας;

Ένα σημαντικό θέμα ασφαλείας έρχεται στην επιφάνεια σχετικά με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος ο προηγούμενος ιδιόκτητης να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό και μετά την πώληση του. Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες στα σύγχρονα μοντέλα τους προσφέρουν τη δυνατότητα χειρισμού ορισμένων λειτουργιών εξ΄ αποστάσεως.

Συγκεκριμένα, μέσω εφαρμογής ο οδηγός μπορεί από το smartphone του να κλειδώσει και να ξεκλειδώνει τις ασφάλειες των θυρών, να εντοπίζει την ακριβή θέση που το έχει σταθμεύσει, να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό και το συναγερμό, αλλά και να έχει πρόσβαση σε διάφορα δεδομένα, όπως η αυτονομία καυσίμου.

Το εν λόγω ζήτημα ασφαλείας πήρε δημοσιότητα από τον Charles Henderson, ο οποίος εργάζεται στην πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ΙΒΜ. Αποστολή του είναι να σκέφτεται ως χάκερ και να εντοπίζει πιθανές «διαρροές» ασφαλείας στα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα.

Όταν λοιπόν πούλησε το αυτοκίνητο του ανακάλυψε με μεγάλη του έκπληξη ότι παρότι είχε σβήσει όλα τα δεδομένα σε εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία, μπορούσε ακόμα να έχει πρόσβαση σε αυτό, μέσα από το smartphone του. Αν και δεν αποκάλυψε ποιο μοντέλο είχε στην κατοχή του, δήλωσε ότι ερεύνησε το θέμα και διαπίστωσε ότι ακόμα τέσσερις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πέσει στο συγκεκριμένο κενό ασφαλείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider