Aγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων: Εν αναμονή του σχεδίου εξυγίανσης

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων: Εν αναμονή του σχεδίου εξυγίανσης

Eν αναμονή της επικύρωσης της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες, από το δικαστήριο βρίσκεται ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων.

Το σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με τις πιστώτριες τράπεζες και το οποίο εξετάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων τον περασμένο Νοέμβριο προβλέπει την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων ύψους 34,7 εκατ. ευρώ, Εκ των οποίων τα 25,6 εκατ. ευρώ σχετίζονται με τραπεζικό δανεισμό από τις τράπεζες Πειραιώς (17,2 εκατ.) και Αγροτική.

Επίσης η ΕΑΣ Τρικάλων οφείλει στο Δημόσιο (ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία) περίπου 520 χιλιάδες ευρώ, στους εργαζόμενους οφείλει 115 χιλ ευρώ, ενώ οι οφειλές προς προμηθευτές ανέρχονται στα 1,15 εκατ. ευρώ που συνδέονται με γραμμάτια και επιταγές και περίπου 6 εκατ. ευρώ σε λοιπούς ανέγγυους πιστωτές.

Το σχέδιο εξυγίανσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού προβλέπει μεταξύ άλλων αποπληρωμή σε μία δεκαετία και λήψη περιόδου χάριτος ενός έτους, ποσού 17,2 εκατ. ευρώ προς την Πειραιώς, διαγραφή του 80% δανείου 8,4 εκατ. ευρώ προς την ΑΤΕ bank και αποπληρωμή του σε βάθος δεκαετίας και αποπληρωμή των οφειλομένων στους εργαζόμενους σε δύο χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η ΕΑΣ Τρικάλων, λειτουργεί εκκοκκιστήριο βάμβακος στο Μαγαλοχώρι Τρικάλων, δεύτερο εκκοκκιστήριο βάμβακος στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας, βιομηχανία ζωοτροφών με το σήμα «Agroviz», οξοποιία με το σήμα «Μετέωρα, ενώ ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο της γαλακτοβιομηχανίας Τρίκκη.

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της, η εταιρεία την περίοδο Ιουλίου 2016-Ιουνίου 2017 κατέγραψε ετήσια έσοδα 17,56 εκατ. ευρώ, έναντι 16,17 εκατ. ευρώ το προηγούμενο δωδεκάμηνο, αυξημένα κατά 8,6%.

Σε θετικό έδαφος γύρισαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία ανήλθαν σε 6,31 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων ζημιών 1,46 εκατ.

Τα δεδομένα αυτά οδήγησαν στην καταγραφή καθαρών κερδών 4,52 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 6,60 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.