Η Thoma Bravo εξαγοράζει την Darktrace για 5,3 δισ. - Πλήγμα για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Thoma Bravo εξαγοράζει την Darktrace για 5,3 δισ. - Πλήγμα για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της με την αμερικανική αλυσίδα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Thoma Bravo έναντι 5,315 εκατ. δολαρίων σε μετρητά.

Η βρετανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά της με την αμερικανική αλυσίδα ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων Thoma Bravo έναντι 5,315 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης, άλμα 17% καταγράφει η μετοχή της Darktrace στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η κίνηση αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Όταν το 2021, η Darktrace εισήχθη στο χρηματιστήριο θεωρήθηκε καλωσορίστηκε ως μία προσθήκη με επίκεντρο την τεχνολογία σε μία αγορά που συχνά χαρακτηρίζεται ότι είναι στοιβαγμένη με παίκτες της «παλιάς οικονομίας», όπως ανθρακωρύχοι και οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι επενδυτές της Darktrace πρόκειται να λάβουν 7,75 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που κατέχουν, σύμφωνα με σύσταση του διοικητικού συμβουλίου.

Για τους λόγους της πώλησης η εταιρεία ανέφερε ότι αισθάνεται υποτιμημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το διοικητικό συμβούλιο στην ανακοίνωση του εκφράζει την πεποίθηση ότι τα λειτουργικά και οικονομικά «επιτεύγματα» της Darktrace δεν αντικατοπτρίζονται στην αποτίμησή της και ότι οι μετοχές της διαπραγματεύονται «με σημαντική έκπτωση σε σχέση με τις ομόλογές της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Snap: Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις - Ράλι 25% για τη μετοχή

H Honda επενδύει 11 δισ. στην ηλεκτροκίνηση - Νέο εργοστάσιο στον Καναδά

Logismos: Στα 3,07 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider