«Καμπανάκι» Ντάιμον (JP Morgan) για πληθωρισμό, πολέμους και Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Ντάιμον (JP Morgan) για πληθωρισμό, πολέμους και Fed
Oι πολλαπλές προκλήσεις, που αφορούν κυρίως τον πληθωρισμό και τους πολέμους, απειλούν ένα κατά τα άλλα θετικό οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον.

πολλαπλές προκλήσεις, που αφορούν κυρίως τον πληθωρισμό και τους πολέμους, απειλούν ένα κατά τα άλλα θετικό οικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον. «Πολλοί οικονομικοί δείκτες συνεχίζουν να είναι ευνοϊκοί», δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. «Ωστόσο, κοιτάζοντας μπροστά, παραμένουμε σε εγρήγορση σε μια σειρά από σημαντικές αβεβαιότητες» πρόσθεσε.

Ένα «ανησυχητικό» παγκόσμιο τοπίο που περιλαμβάνει «τρομερούς πολέμους και βία» είναι ένας παράγοντας που εντείνει την αβεβαιότητα τόσο στην δράση της JP Morgan όσο και στην ευρύτερη οικονομία, όπως επεσήμανε ο CEO, εστιάζοντας στις «επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες ενδέχεται να συνεχιστούν».

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στις προσπάθειες της Fed να συρρικνώσει τον ισολογισμό της ύψους 7,5 τρισ. δολαρίων, εξηγώντας πως: «δεν έχουμε βιώσει ποτέ πραγματικά την πλήρη επίδραση της ποσοτικής σύσφιξης σε τέτοια κλίμακα». Συνολικά, έμπειρος τραπεζίτης επέστησε την προσοχή σε αυτά τα τρία ζητήματα (σσ: πληθωρισμός, πόλεμοι, Fed) που αποτελούν τον «Άγνωστο Χ» για το μέλλον του κόσμου.

«Δεν γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσουν αυτοί οι 3 κίνδυνοι, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα ευρύ φάσμα πιθανοτήτων ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να είμαστε συνεχώς εκεί για τους πελάτες μας», διευκρίνισε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα υψηλότερα επιτόκια θεωρούνται θετικά για τις τράπεζες, εφόσον δεν οδηγούν σε ύφεση. Η JP Morgan ανακοίνωσε την Παρασκευή άλμα 8% στα έσοδα το πρώτο τρίμηνο, που αποδίδεται στα μεγαλύτερα έσοδα από τόκους. Ωστόσο, η τράπεζα προειδοποίησε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους για φέτος θα μπορούσαν να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, ενώ η μετοχή της υποχωρεί 2,65% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BlackRock: Ιστορικό ρεκόρ με assets υπό διαχείριση ύψους 10,5 τρισ. δολαρίων - «Άλμα» 36% στα έσοδα

Wells Fargo: «Νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη α' τριμήνου - Έσοδα 20,8 δισ. δολάρια

RE/MAX: Μέση αύξηση 12% στις τιμές πώλησης ακινήτων το 2023 - Πού ακρίβυναν περισσότερο οι κατοικίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider