Wells Fargo: «Νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη α' τριμήνου - Έσοδα 20,8 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wells Fargo: «Νίκησε» τις προβλέψεις για κέρδη α' τριμήνου - Έσοδα 20,8 δισ. δολάρια
Κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street ανακοίνωσε την Παρασκευή η Wells Fargo, παρά τη μείωση των καθαρών εσόδων της από τόκους.

Κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street ανακοίνωσε την Παρασκευή η Wells Fargo, παρά τη μείωση των καθαρών εσόδων της από τόκους. Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα είχε κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,26 δολ. έναντι πρόβλεψης για 1,11 δολ. ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν σε 20,86 δισ. δολ. έναντι των εκτιμήσεων για 20,20 δισ. δολ.

Η Wells Fargo επεσήμανε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 8% το τρίμηνο, λόγω της επίδρασης των υψηλότερων επιτοκίων στο κόστος χρηματοδότησης και της στροφής των πελατών σε καταθετικά προϊόντα υψηλότερης απόδοσης. Παράλληλα, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός των ΗΠΑ, είδε τα καθαρά της κέρδη να υποχωρούν στα 4,62 δισ. δολάρια, ή 1,20 δολάρια ανά μετοχή, από 4,99 δισ. δολάρια ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα

«Τα σταθερά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, καταδεικνύουν την πρόοδο που συνεχίζουμε να κάνουμε για τη βελτίωση και τη διαφοροποίηση των οικονομικών μας επιδόσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo, Τσάρλι Σαρφ. «Οι επενδύσεις που πραγματοποιούμε σε όλο το franchise συνέβαλαν σε υψηλότερα έσοδα σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η αύξηση των εσόδων που δεν προέρχονται από τόκους, υπεραντιστάθμισε την αναμενόμενη μείωση των καθαρών εσόδων μας από τόκους», πρόσθεσε ο CEO.

Η μετοχή της Wells ενισχύεται 0,90% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στην Wall Street, ενώ συνολικά για το 2024 έχει σημειώσει άνοδο άνω του 15%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan Chase: Υψηλότερα από τις προβλέψεις κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

Alpha Bank: Ο χρηματοοικονομικός εγγραμματισμός ξεκινά από το σχολείο

RE/MAX: Μέση αύξηση 12% στις τιμές πώλησης ακινήτων το 2023 - Πού ακρίβυναν περισσότερο οι κατοικίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider