Κοτζιάς: Έντιμο μέτρo η παραίτηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοτζιάς: Έντιμο μέτρo η παραίτηση

Στην αποκάλυψη πως υπάρχει επιστολή παραίτησης 9 σελίδων προς τον πρωθυπουργό, προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς στην δήλωσή του εξερχόμενος της συνεδρίασης της ΕΓ του ΠΡΑΤΤΩ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε έτσι ουσιαστικά στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτη που έκανε λόγο για «ακατανόητη παραίτηση».

Στην αποκάλυψη πως υπάρχει επιστολή παραίτησης 9 σελίδων προς τον πρωθυπουργό, προχώρησε ο Νίκος Κοτζιάς στην δήλωσή του εξερχόμενος της συνεδρίασης της ΕΓ του ΠΡΑΤΤΩ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών απάντησε έτσι ουσιαστικά στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη που έκανε λόγο για «ακατανόητη παραίτηση». Στην κατακλείδα της δήλωσής του πάντως, μοιάζει να απορρίπτει οποιοδήποτε σενάριο τον ήθελε εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παραίτηση είναι έντιμο μέτρο και προκαλεί απορία όλος αυτός ο οχετός που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα.

Ορισμένοι άνθρωποι λένε πολιτικά ακατανόητη την παραίτηση μου. Ζητήστε από τον πρωθυπουργό την παραίτηση μου που είναι εννιά σελίδες και αν θέλει να τη δημοσιεύσει. Δεν υπάρχει θέμα με τις μυστικές δαπάνες. Το ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Βουλής. Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από την Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί, είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου.

Και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους.

Θα περιμένουμε τη συμφωνία, ελπίζω να πάει καλά. Αν δεν πάει, θα δουν πόσο πολύ δύσκολα θα γίνουν τα πράγματα όσοι πιστεύουν σε εύκολες λύσεις. Λύσεις που οδηγούν σε άλλες ατραπούς. Που είναι γνωστό στο διεθνή χώρο τι λένε και δεν θέλω να τα ονοματίσω τώρα. Να ξέρετε ότι τα ονομάτισα στο υπουργικό. Εκεί άρχισαν οι περί σκανδάλων συζητήσεις. Είπα με ντοκουμέντα τι έχει ειπωθεί έξω. Η εξωτερική πολιτική γίνεται από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών. Το Υπουργείο Άμυνας στηρίζει αμυντικά την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι ΥΠΕΞ νούμερο 2. Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά. Δεν είμαστε όμως κομμάτι άλλων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider