Καμμένος: Δεν θα φύγουμε από την κυβέρνηση, όπως επιθυμούν πολλοί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καμμένος: Δεν θα φύγουμε από την κυβέρνηση, όπως επιθυμούν πολλοί

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία που θα μονογράψει αύριο ο Ν. Κοτζιάς αλλά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ. ξεκαθάρισε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας ότι «η συμφωνία η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον περάσει μια ολόκληρη διαδικασία από την πΓΔΜ, γίνουν εκλογές, δημοψήφισμα, πάρει πλειοψηφία των 2/3, γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές, θα έρθει αργότερα στη Βουλή για κύρωση, αν έρθει.

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα φύγουν από την κυβέρνηση όπως επιθυμούν πολλοί σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ έχουν δημόσια Επανέλαβε μάλιστα την θέση των ΑΝΕΛ σχετικά με την συμφωνία. «Όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική και με οποιονδήποτε τρόπο θα προσπαθήσουμε να μην επικυρωθεί από το κοινοβούλιο. Και επειδή γελάτε να σας πω ότι δεν έχετε καμία δύναμη. Εμείς την έχουμε όσο παραμένουμε στην κυβέρνηση».

«Αν φύγουμε, αν ψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας, ή θα υπάρξουν διερευνητικοί κύκλοι είτε αν δεν πετύχαινε η σύσταση νέας κυβέρνησης, εκλογές. Αν ο λαός επέλεγε τη ΝΔ. Ο Μητσοτάκης θα την υπέγραφε τη συμφωνία; Την απάντηση την έδωσε η κ. Μπακογιάννη. Θα ήταν ένα μεγάλο Ναι» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Απευθυνθείς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας το μαρτύριο του ελληνικού λαού, να τελειώνει, μαρτύριο στο οποίο τον υπέβαλλαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ευρισκόμενος σε πλήρη πανικό δεν μπορεί να χωνέψει ότι οι καλύτερες μέρες έρχονται».

«Μετά δεν υπάρχει καμία ελπίδα γι' αυτούς. Χάνεται το πολιτικό τους μέλλον. Οι παλιότεροι βουλευτές, θυμόμαστε το ΣΕΦ που φώναζε «αλήτη, προδότη, Σαμαρά». Τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που τον αποκαλούσε «εφιάλτη». Ο Σαμαράς ήταν εξαγορασμένος από συμφέροντα για να ρίξει τον Μητσοτάκη. Πολιτική προσωπικών συμφερόντων ακολουθεί η ΝΔ». Όπως είπε η «Νέα Δημοκρατία, στηρίζει την σύνθετη ονομασία. Ποιος άρχισε να μιλά για σύνθετες και διπλές ονομασίες. Ποιος μίλησε για Βόρεια, Νέα Άνω Μακεδονία; Το ΠΑΣΟΚ. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας. Οι ΑΝΕΛ δε δέχεται τον όρο Μακεδονία και το κείμενο της συμφωνίας. Θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει. Οι βουλευτές μας δεν θα βάλουν το όνομά τους κάτω από αυτό το κείμενο. Εγώ εντολές από τα μπουζούκια «να ρίξω τη Χούντα» δεν έχω, από έναν τύπο που ελέγχεται για εμπορία ναρκωτικών. Το κάνετε για να προστατεύσετε τη φούντα, όχι για να ρίξετε τη Χούντα» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider