Ζάεφ: Αν δε λύσουμε το πρόβλημα δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζάεφ: Αν δε λύσουμε το πρόβλημα δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου

Την θέση ότι Ελλάδα και πΓΔΜ, ποτέ δεν βρέθηκαν πιο κοντά σε λύση στην μεταξύ τους διένεξη σχετικά με το όνομα της χώρας του, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πάντως, θέλοντας να χαμηλώσει κάπως τις υψηλές προσδοκίες που θα μπορούσε να δημιουργήσει η φράση του αυτή, συμπλήρωσε πως και μια ενδεχόμενη αποτυχία, «δεν θα ήταν το τέλος του κόσμου».

«Θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο» σημείωσε ο κ. Ζάεφ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει επιλυθεί, ενώ αντίθετα απ' ότι συνηθίζει αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας πως αυτό «θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider