Λαφαζάνης για Novartis: Ξεκινούν προκαταρκτική για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαφαζάνης για Novartis: Ξεκινούν προκαταρκτική για να κερδοσκοπήσουν πολιτικά

Πρόκειται για «βομβα μεγατόνων» για την οποία «έχουν βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες πολιτικά πρόσωπα από όλες τις μνημονιακές παρατάξεις», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis.

«Ένα σάπιο, βουτηγμένο, ως το λαιμό, στα εγκλήματα μνημονιακό πολιτικό σύστημα, παίζει σήμερα στην Βουλή, εν μέσω οικονομικών ερειπίων και εθνικών υποχωρήσεων, μια κακοστημένη φαρσοκωμωδία σε βάρος του λαού και του τόπου με επίκεντρο την υπόθεση Novartis», πρόσθεσε αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση της Novartis.

«Η κυβέρνηση, όμως, έφερε στο προσκήνιο το σκάνδαλο Novartis, όχι για να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση και για να πληρώσουν οι υπεύθυνοι πολιτικοί αλλά μόνο για να πολώσει, να αποπροσανατολίσει και να κερδοσκοπήσει πολιτικά, ενώ την ίδια ώρα παραγράφει και κουκουλώνει τα κακουργηματικά αδικήματα που όφειλε να εξετάσει η Βουλή» συνεχίζει.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αναφέρει: «Ο Αλ. Τσίπρας και η ομάδα του, με την πρόταση τους για σύσταση ειδικής επιτροπής και στη βάση του κατάπτυστου άρθρου 86 του Συντάγματος και του απαράδεκτου νόμου περί ευθύνης υπουργών, τα οποία σκόπιμα άφησαν στο απυρόβλητο όλες από κοινού οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ζητούν την παραγραφή όλων κακουργημάτων που θα μπορούσαν να εξεταστούν στην Βουλή από την υπό σύσταση επιτροπή».

«Από την άλλη, η ένοχη μνημονιακή αντιπολίτευση όχι μόνο, ως ήταν αναμενόμενο, δεν επιδιώκει την διαλεύκανση του σκανδάλου για το οποίο έχει ευθύνη αλλά και μετέρχεται θεμιτών και αθέμιτων μέσων για να βγάλει πάση θυσία λάδι όλους τους υπουργούς που ανήκαν και ανήκουν στις τάξεις της, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με αυτήν την τακτική της γίνεται ακόμα περισσότερο καταγέλαστη», τονίζει.

«Οι εξελίξεις με την υπόθεση Novartis και η επικίνδυνη στάση των συνένοχων πολιτικών παρατάξεων επιβεβαιώνει γιατί δεν μπορεί να γίνει στοιχειώδης πάταξη της διαφοράς, των πελατειακών δομών με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και των πολιτικών υπευθύνων γι' αυτές τις νοσηρές καταστάσεις, χωρίς να γκρεμιστεί η παλιά πολιτική τάξη πραγμάτων και χωρίς μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή αρχών, αξιών και πολιτικής στην ζωή της χώρας», καταλήγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.