«Βρέχει» επιδόματα και εφάπαξ βοηθήματα

Αιμίλιος Περδικάρης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βρέχει» επιδόματα και εφάπαξ βοηθήματα

Σε τροχιά παροχών έχει εισέλθει η κυβέρνηση, καθώς τη φορο-λοταρία του υπουργείου Οικονομικών και το κοινωνικό μέρισμα ακολουθούν μια σειρά άλλων εξαγγελιών, προκειμένου να εξισορροπήσει τις αντιδράσεις και το βαρύ κλίμα στην κοινωνία από τους πλειστηριασμούς και άλλα τινά.

Έτσι, οι αρμόδιοι υπουργοί εξήγγειλαν εφάπαξ παροχή 400 ευρώ για τους νέους ανέργους (18 έως 24 ετών), οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αλλά δεν επιδοτούνται. Επίσης, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 650 ευρώ για κάθε εργαζόμενο της Δυτικής Αττικής σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω των καταστροφικών πλημμυρών του Νοεμβρίου. Το επίδομα έρχεται σε συνέχεια της εφάπαξ παροχής 5.000 ευρώ στους πληγέντες.

Την Παρασκευή, εξάλλου, κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει τη θέσπιση εφάπαξ βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά. Οι όροι και οι προϋποθέσεις διανομής του στους τελικούς δικαιούχους θα προσδιοριστούν με την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ενώ το ποσό θα ενταχθεί έως το τέλος του έτους σε Ειδικό Λογαριασμό, τον οποίο θα διαχειρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να προχωρεί άμεσα σε επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Εκτός αυτών των παροχών, ανοιχτή θα παραμείνει για τις επόμενες οκτώ ημέρες η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, προκειμένου να προχωρήσουν σε νέες αιτήσεις δικαιούχοι που είδαν τις αρχικές αιτήσεις που υπέβαλαν να «κόβονται», αν και πληρούσαν τα αρχικά κριτήρια. Επίσης, την ερχόμενη Παρασκευή - εκτός απροόπτου - θα κληρώσει για δεύτερη φορά η φορο-λοταρία του υπουργείου Οικονομικών. Οι τυχεροί θα είναι αυτή τη φορά 9.000 και θα λάβουν από 1.000 ευρώ έκαστος, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 9 εκατ. ευρώ και τις συμμετοχές να αφορούν στις συναλλαγές με κάρτα και μέσω e-banking για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Σήμερα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί στο Μαξίμου το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Θεωρείται βέβαιο ότι ένα από τα βασικότερα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι αυτό των πλειστηριασμών και η συμφωνία κυρίων που θέλει να επιτύχει η κυβέρνηση με τους τραπεζίτες, ώστε να μην βγαίνουν στο σφυρί οι πρώτες κατοικίες των λαϊκών στρωμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider