Αυγενάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει τον ΕΦΚ στο κρασί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυγενάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει τον ΕΦΚ στο κρασί

Τη στήριξή του στους οινοπαραγωγούς εξέφρασε σήμερα από το Ηράκλειο ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψή του σε οινοποιία με αφορμή τη δράση "Ανοικτές Πόρτες".

Ο κ. Αυγενάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να "ταξιδέψουν" στις θαυμάσιες γεύσεις και τα αρώματα των κρασιών του νησιού, να ξεναγηθούν στους αμπελώνες και στους χώρους παραγωγής του κρασιού και να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και τις τοπικές ποικιλίες των κρασιών της Κρήτης.
«Ο οινοπαραγωγικός κλάδος έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και το ελληνικό κρασί έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας και αποτελεί ένα εξαγώγιμο προϊόν σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διεθνή αγορά" πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Ακόμη ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε "Η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο ελληνικό κρασί προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο προϊόν, στις επιχειρήσεις, στην ελληνική περιφέρεια και στην ελληνική οικονομία. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση του Προέδρου μας κ. Κ. Μητσοτάκη: "η ΝΔ, αμέσως μόλις γίνει Κυβέρνηση, θα καταργήσει τον ΕΦΚ στο κρασί" είπε και ευχήθηκε επιτυχία στη δράση των οινοποιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.