Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Ράικου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση Ράικου

Απαντήσεις από την κυβέρνηση και τους αρμοδίους υπουργούς ζητά η ΝΔ για τη λειτουργία, παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς, όπως λέει χαρακτηριστικά, μετά και την παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως η σημερινή παραίτηση - βόμβα της Εισαγγελέως Διαφθοράς επιβεβαιώνει, με τον χειρότερο τρόπο, όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης. «Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς»

Είναι αδιαπραγμάτευτο κι οφείλει η Πολιτεία να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στη δημόσια ζωή, η ανεξαρτησία των διωκτικών αρχών παραμένει στη χώρα μας ακόμη ζητούμενο.

«Κάποιοι βλέπουν τη «μάχη κατά της διαφθοράς» ως μέσο πολιτικής επιβίωσης. Επιδιώκουν τη διαρκή δημιουργία σκιών, συντηρούν τη «σκανδαλολογία» μέσω ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης. Αποκρύπτοντας βέβαια ότι δεν τους συμφέρει.

Αυτοί δεν θα ηρεμήσουν αν δεν αλώσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη», τονίζει με υπαινιγμούς η Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ υπογραμμίζει ότι είναι αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί η θεσμική νομιμότητα.

Το Ποτάμι: Ποιους ενοχλεί η κυρία Ράϊκου;

Η εισαγγελέας που έπιασε μεταξύ άλλων τον Άκη Τσοχατζόπουλο (όταν τα κόμματα τον είχαν αθωώσει) έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο σκοτεινών κύκλων που θέλουν να έχουν ασυλία. Σήμερα η παραίτηση της Ελένης Ράϊκου από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και οι βαριές καταγγελίες για “σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου”, δείχνουν ότι τα πράγματα στη χώρα μας γίνονται πολύ επικίνδυνα. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προστατεύσει τους θεσμούς και να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της. Ο πολιτικός κόσμος, η ηγεσία της Δικαιοσύνης και οι δικαστικές ενώσεις οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυρίας Ράϊκου. Η ίδια η εισαγγελέας πρέπει με αυτή τη στήριξη να συνεχίσει το έργο της και να αγνοήσει τις απειλές. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κράτος δικαίου κι όχι χώρα που κάνουν κουμάντο διάφορες μαφίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider