Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης: Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης: Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα

«Με τις αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους και τη μείωση του αφορολόγητου, ρουφάτε το αίμα ακόμη και από όσους αμείβονται με 700 ευρώ», κατήγγειλε, από το βήμα της Βουλής το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

«Πραγματικός αντίπαλος του λαού δεν είναι μόνο το κουαρτέτο των δανειστών αλλά και η ελληνική αστική τάξη, την οποία υπηρετεί τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν χωράει καμιά αναμονή, ούτε ανοχή απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν σας σώζει ούτε ο Πανάγιος Τάφος, ούτε τα νυχτερινά διαγγέλματα. Εκτός και αν πιστεύετε ότι θα σας σώσουν τα ταξιδάκια με τους χρυσαυγίτες».

«Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να σας δώσουν πλέον κανένα συγχωροχάρτι. Τα τρυκ εξαπάτησης τα έχουν μάθει απ' έξω και ανακατωτά», εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας και εκτίμησε ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για την ανάγκη να μπει ένα «τέλος στη λιτότητα», δεν αφορούν κάποια ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων, αλλά αφορούν άμεσα και έμμεσα την κρατική ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

«Ακόμη και αν μειωθούν οι υπερβολικές απαιτήσεις για ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2%, η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί με την επιτάχυνση των προγραμμάτων που εδραιώνουν το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας, χωρίς δικαιώματα για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους», ανέφερε.

Έκανε τέλος λόγο για την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων για ανατροπή της εφαρμοζόμενης κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να τελειώσει η μάταιη αναμονή φιλολαϊκών κυβερνητικών λύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider