Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποφασίσει για τη σύγκληση του δεύτερου Συνεδρίου του κόμματος, στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πρότεινε στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βασικοί στόχοι του συνεδρίου πρέπει, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, να είναι το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» , τόνισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πως «χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της».

Αναφερόμενος στην ατζέντα του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider