Τσακαλώτος: Ενισχυμένη εποπτεία, χωρίς πρόγραμμα, στη μεταμνημονιακή εποχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Ενισχυμένη εποπτεία, χωρίς πρόγραμμα, στη μεταμνημονιακή εποχή

«Ξέρουμε πώς θα είναι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση» αποκάλυψε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την οικονομία, o υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η τεχνική συμφωνία έκλεισε πριν από μερικές μέρες. Έχουμε ένα μήνα για τα προαπαιτούμενα. Οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται, ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, περιγράφοντας τι έγινε και τι απομένει να γίνει σε όρους οικονομίας.

«Τώρα ο λαός αξίζει να ακούσει μια συζήτηση για το μέλλον», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος. «Ξέρουμε πού βαδίζουμε», πρόσθεσε, για να επισημάνει πώς «τα νούμερα είναι αυτά που είναι και μας επιτρέπουν να έχουμε επιπλέον δημοσιονομικό χώρο».

«Βγαίνουμε από το πρόγραμμα, φτιάχνουμε ατζέντα ανάπτυξης, με πυρήνα την εργασία», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ανέβασε τους τόνους και σημείωσε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρετε ότι μετά το πρόγραμμα θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία και όχι προληπτική γραμμή στήριξης; Θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία χωρίς πρόγραμμα. Γιατί η προληπτική πιστωτική γραμμή χρειάζεται πρόγραμμα».

Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε τρεις πυλώνες ως εξής: Ενίσχυση δικαιοσύνης, πάταξη γραφειοκρατίας, τόνωσην επιχειρηματικού περιβάλλοντος, συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider