Τζιαμαρόλι: Επικεντρωθήκαμε υπερβολικά στο ζήτημα του χρέους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζιαμαρόλι: Επικεντρωθήκαμε υπερβολικά στο ζήτημα του χρέους

«Όλους τους προηγούμενους μήνες όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επικεντρώθηκαν υπερβολικά στο ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους» εκτίμησε ο εκπρόσωπος του ESM στην αντιπροσωπεία των θεσμών Νίκολα Τζιαμαρόλι από το βήμα συνεδρίου του Economist υπογραμμίζοντας πως στο επίκεντρο της συζήτησης για την Ελλάδα πρέπει πλέον να βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα ο κ. Τζιαμαρόλι εκτίμησε ότι υπάρχει ένας καθαρός δρόμος μέχρι το τέλος του προγράμματος ειδικά αυτή την περίοδο που υπάρχει ένα καλό πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τα οποία και πρέπει να μειωθούν. «Δημιουργήθηκε ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Τώρα είναι η ώρα για ιδιωτικοποιήσεις», συνέχισε.

«Ήδη η Ελλάδα εξοικονομεί περίπου το 6% του ελληνικού ΑΕΠ τον χρόνο από τις διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του χρέους. Το Eurogroup είναι έτοιμο να αποφασίσει περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος, εφόσον χρειαστεί», είπε ο εκπρόσωπος του ESM και κατέληξε λέγοντας ότι προκειμένου να επιστρέψει στις αγορές, η χώρα μας θα πρέπει να αναλάβει την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. ​

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider