Δήλωση συνεργασίας Ελλάδας - Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήλωση συνεργασίας Ελλάδας - Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής

Κοινή δήλωση συνεργασίας Ελλάδας και Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής υπεγράφη στη Μόσχα, το Σάββατο 24 Ιουνίου, με στόχο την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και την προώθηση των σχέσεών τους.

«Η έναρξη της συνεργασίας μας με την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, στο πλαίσιο πάντα των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με χώρες που μας συνδέουν βαθείς ιστορικοί και πολιτιστικοί δεσμοί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δήλωσή του αμέσως μετά την υπογραφή της κοινής δήλωσης από τον ίδιο, τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργο Τσίπρα και το μέλος του ΔΣ της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής και αρμόδια υπουργό για την Ολοκλήρωση και τη Μακροοικονομία της, Τατιάνα Βαλοβάγια.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πως η κοινή δήλωση συνεργασίας είναι μία σαφής εκδήλωση της βούλησης για μία αμοιβαία επωφελή συνεργασία και παρατήρησε: «Έως τώρα είχαμε στενότερη οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία, αλλά προσβλέπουμε στην προοπτική της ενίσχυσης και εμβάθυνσης των οικονομικών μας σχέσεων και με την Αρμενία, το Καζακστάν, την Κιργιζία και τη Λευκορωσία».

Καλωσορίζοντας τη συμφωνία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία μεταξύ χωρών και περιφερειών, καθώς και τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, με την πεποίθηση ότι αυτή θα συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση και τη συνολική ανάπτυξη. Τέλος, αφού εξέφρασε την πεποίθηση πως η παγκοσμιοποίηση είναι μία εποχή περιφερειακών ολοκληρώσεων και συνεργασιών, ο ρόλος των οποίων στα παγκόσμια τεκταινόμενα καθίσταται ουσιώδης, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα ήταν πάντα μία γέφυρα μεταξύ περιφερειών, γεωγραφικά και ιστορικά».

Σήμερα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε στη Μόσχα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξέι Μεσκόφ, με αντικείμενο τις διμερείς οικονομικές σχέσεις καθώς και θέματα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δόθηκε νέα ώθηση στις ελληνορωσικές οικονομικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider