Δραγασάκης: Δοκιμαστική έξοδος στις αγορές πριν το α’ 6μηνο του 2017

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δραγασάκης: Δοκιμαστική έξοδος στις αγορές πριν το α’ 6μηνο του 2017

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τέταρτο μνημόνιο, διεμήνυσε από το βήμα της βουλής το βράδυ του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως δεν «έχουν καμία σχέση με εκλογές» και «δεν παραβιάζουν καμία συμφωνία».

Πρόκειται, όπως συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για μέτρα – παροχές που πηγαίνουν σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη και αποτελούν την προσπάθεια της κυβέρνησης για «έξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

Στόχος μας, ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Δραγασάκης, είναι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εφόσον όμως γίνουν σεβαστά τα ευρωπαϊκά κεκτημένα για τα εργασιακά.

«Θα διαψευστούν όσοι μιλούν ακόμη για ύφεση», πρόσθεσε, για να επισημάνει πως η κυβέρνηση έχει σαφές σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης.

«Δεν αρκεί να βγούμε κάποτε στις αγορές, ούτε να μπούμε κάποτε στο QE της ΕΚΤ, όλα αυτά πρέπει να γίνουν στην ώρα τους», τόνισε ο κ. Δραγασάκης, εξηγώντας πως η χώρα πρέπει «να βγει στις αγορές δοκιμαστικά πριν το πρώτο εξάμηνο του 2017».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider