Η Κίνα έκανε τη μεγαλύτερη εξαγορά ξένης επιχείρησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα έκανε τη μεγαλύτερη εξαγορά ξένης επιχείρησης

Τη μεγαλύτερη κίνηση εξαγοράς ξένης επιχείρησης έκανε η Κίνα, με την προσφορά ύψους 43 δισ. δολαρίων από την κρατική εταιρεία ChemChina (China National Chemical Corp) για την απόκτηση της ελβετικής εταιρείας σπόρων και παρασιτοκτόνων Syngenta, αποσκοπώντας στη βελτίωση της εγχώριας παραγωγής τροφίμων.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η εξαγορά αποσκοπεί στη βελτίωση της εγχώριας παραγωγής τροφίμων ενώ αναμένεται ότι θα επιταχύνει μία αναδιάταξη του παγκόσμιου τομέα χημικών του αγροτικού τομέα. Προηγούμενη αντίστοιχη προσπάθεια εξαγοράς της ελβετικής εταιρείας είχε γίνει πέρυσι από την αμερικανική Monsanto χωρίς θετική έκβαση.

Η Κίνα επιδιώκει να διασφαλίσει τον εφοδιασμό του πληθυσμού της με τρόφιμα και η δυνητική παραγωγή της αναβαθμίζεται σημαντικά με τα υψηλής κλάσης χημικά και τους σπόρους της Syngenta που προστατεύονται από πατέντες.

«Μόνο το 10% περίπου της κινεζικής αγροτικής γης είναι αποδοτικό. Η συμφωνία είναι κάτι περισσότερο από την εξαγορά μίας εταιρείας από μία άλλη.

Πρόκειται για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ένα πραγματικό πρόβλημα», δήλωσε πηγή κοντά στη συμφωνία στο Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider