Apple και Amazon σε πόλεμο για τον Τζέιμς Μποντ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple και Amazon σε πόλεμο για τον Τζέιμς Μποντ

Είναι το πιο περιζήτητο deal αυτή τη στιγμή στον κόσμο του κινηματογράφου. Το συμβόλαιο της Sony για τα δικαιώματα διανομής των ταινιών Τζέιμς Μποντ έληξε με το «Spectre» του 2015 και, εν όψει της νέας ταινίας που ετοιμάζεται, όλα τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ θέλουν να τα αποκτήσουν. Ανάμεσά τους τώρα μπαίνουν «σφήνα» δύο μεγαθήρια της τεχνολογίας και του λιανεμπορίου: η Apple και η Amazon.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, το φαβορί μοιάζει να είναι η Warner Bros. Αλλά η Sony, η Universal και η Fox είναι επίσης πολύ κοντά, ενώ η είσοδος της Apple και της Amazon στο παιχνίδι αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες. Στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων βρίσκονται οι παραγωγοί των ταινιών Τζέιμς Μποντ, EON Productions και Metro-Goldwyn-Mayer. Και ήδη η Warner Bros., που έχει θορυβηθεί από την κίνηση της Apple, πιέζει την MGM για το κλείσιμο της συμφωνίας. Μιλάμε για ένα franchise τεράστιας αξίας, που υπολογίζεται ανάμεσα στα 2 και στα 5 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της Apple το ζήτημα χειρίζονται δύο νεοφερμένα στην εταιρεία στελέχη, οι Ζακ Βαν Αμπουργκ και Τζέιμι Ελριχτ, πρώην επικεφαλής του τηλεοπτικού τμήματος της Sony. Και η εικόνα που μεταφέρουν στο Hollywood Reporter άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις, είναι ότι η Apple και η Amazon δεν ενδιαφέρονται μόνο για τη διανομή των ταινιών στους κινηματογράφους. Θεωρούν ότι ο Τζέιμς Μποντ δεν αξιοποιείται όσο θα έπρεπε στη σύγχρονη εποχή του λεγόμενου «κινηματογραφικού σύμπαντος». Η Marvel μετράει δισεκατομμύρια σε εισπράξεις από τότε που δημιούργησε το δικό της, ενοποιημένο κινηματογραφικό σύμπαν με τους ήρωες των κόμικς της, όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση. Η μεγάλη της αντίπαλος, DC, ζήλεψε και ξεκίνησε το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν με τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν, τη Wonder Woman κλπ. Η Universal ξεκίνησε με τη «Μούμια» το δικό της Dark Universe, όπως το αποκαλεί, που θα επαναφέρει στην οθόνη όλα τα κλασικά τέρατα: τον Δράκουλα, τον Φρανκενστάιν, τον Λυκάνθρωπο κλπ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μπορεί στο μέλλον να δούμε τον Μποντ για πρώτη φορά και σε ταινίες όπου δεν θα είναι ο βασικός χαρακτήρας, π.χ σε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Φίλιξ Λάιτερ, τον πράκτορα της CIA με τον οποίο ο 007 έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Ή ότι μπορεί να τον δούμε ακόμη και στην τηλεόραση. Οι καιροί έχουν αλλάξει.

Όσον αφορά την επόμενη ταινία, την 25η της σειράς, οι μόνες επίσημες ανακοινώσεις αφορούν την ημερομηνία της πρεμιέρας (8 Νοεμβρίου 2019) και τους σεναριογράφους (οι Νιλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ που έχουν γράψει και τις προηγούμενες με τον Ντάνιελ Κρεγκ). Όσον αφορά τον πρωταγωνιστή, χωρίς να έχουν πει κάτι οι παραγωγοί, ο Κρεγκ έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει για μία τελευταία φορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider