Βενεζουέλα: «Πραξικοπηματική επίθεση» καταγγέλλει ο Μαδούρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βενεζουέλα: «Πραξικοπηματική επίθεση» καταγγέλλει ο Μαδούρο

Επίθεση από ελικόπτερο της αστυνομίας δέχθηκε το κτήριο του ανώτατου δικαστηρίου της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο, προσθέτοντας ότι μία χειροβομβίδα που εκσφενδονίστηκε προς το κτήριο δεν εξερράγη.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες αντιμέτωπος με διαδηλώσεις από την αντιπολίτευση και κριτική και από στελέχη της κυβέρνησής του, ανέφερε ότι είχε εξαπολύσει ειδικές δυνάμεις εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονόμασε τους δράστες της επίθεσης.

Ο Μαδούρο πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο πέταξε και πάνω από το υπουργείο Εσωτερικών, και απαίτησε από την αντιπολίτευση «να καταδικάσει αυτή την πραξικοπηματική επίθεση».

Το φιλικό προς την κυβέρνηση ανώτατο δικαστήριο της χώρας συγκεντρώνει τα πυρά των αντιπάλων του Μαδούρο για μια σειρά αποφάσεων που έχουν ενδυναμώσει τη θέση του και υποσκάψει το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Βενεζουέλας είχε προειδοποιήσει ότι αυτός και οι υποστηρικτές του θα προχωρήσουν σε ένοπλο αγώνα εάν η σοσιαλιστική του κυβέρνηση ανατραπεί από τους διαδηλωτές. Τουλάχιστον 75 άτομα έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις από τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider