Επιστολή σε Ολάντ: «Αναγνωρίστε το κράτος της Παλαιστίνης»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστολή σε Ολάντ: «Αναγνωρίστε το κράτος της Παλαιστίνης»

Έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ για να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης απευθύνουν 154 βουλευτές και γερουσιαστές της Γαλλίας.

«Η Γαλλία πρέπει να δείξει τη βούλησή της για την άρση του αδιεξόδου σε αυτή τη σύγκρουση επαναβεβαιώνοντας επίσημα, εν ονόματι του απαράγραπτου δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αποκτήσει Κράτος, κάτι που πρέπει να γίνει με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στην ασφάλεια του Ισραήλ», αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Ολάντ, σύμφωνα με το AFP.

«Κύριε πρόεδρε, φανείτε αντάξιος των περιστάσεων, μην χάσετε αυτό το ραντεβού με την ιστορία, αναγνωρίστε τώρα το Κράτος της Παλαιστίνης», αναφέρουν ακόμη στην ίδια επιστολή.

Ανάμεσά τους είναι ο Ζιλμπέρ Ροζέρ, βουλευτής των σοσιαλιστών και πρόεδρος του συνδέσμου γαλλοπαλαιστινιακής φιλίας, οι κομμουνιστές Μαρί-Ζορζ Μπιφέ και Πιερ Λοράν, οι γερουσιαστές των οικολόγων Αλίν Αρσεμπό και Εστέρ Μπενμπασά, οι σοσιαλιστές Μαρί-Νοέλ Λινμάν, Ματιέ Ανοτέν, Κατρίν Τασκά, αλλά και μέλη των Ρεπουμπλικάνων όπως οι Ζαν-Λικ Ραϊζέρ και Μισέλ Βουαζέν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider