Βέλγιο: Mια σύλληψη για υπόθεση που συνδέεται με το ISIS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βέλγιο: Mια σύλληψη για υπόθεση που συνδέεται με το ISIS

Οι αρχές του Βελγίου έκαναν εφόδους σε σπίτια και προσήγαγαν για ανάκριση οκτώ πρόσωπα στο πλαίσιο μιας έρευνας για χρηματική υποστήριξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και τη στρατολόγηση μαχητών για να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία, όπως ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Παράλληλα, γνωστοποίησαν πως άλλο ένα πρόσωπο συνελήφθη στο πλαίσιο μιας χωριστής έρευνας, για την επίθεση με ματσέτα με στόχο δύο αστυνομικίνες τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τις βελγικές εισαγγελικές αρχές έγιναν έφοδοι σε εννέα οικίες στη Σκάρμπεεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών, καθώς επίσης και στις πόλεις Μπριζ, Αμβέρσα και Σιντ-Νικλάς. Δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά.

Τα πρόσωπα στα σπίτια των οποίων έγιναν έρευνες «υπάρχουν υποψίες ότι στρατολογούσαν ανθρώπους για να πάνε στη Συρία» ή ότι «υποστήριζαν οικονομικά το ΙΚ», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ο δικαστής ο οποίος προΐσταται της έρευνας θα αποφανθεί εάν οι προσαχθέντες θα συλληφθούν και θα παραμείνουν υπό κράτηση, προστίθεται.

Σε χωριστή ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εισαγγελικές αρχές σήμερα αναφέρεται ότι το Σάββατο 3η Δεκεμβρίου συνελήφθη άλλο ένα πρόσωπο, το τέταρτο μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο της έρευνας για μια επίθεση με ματσέτα στην οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικίνες την 6η Αυγούστου, ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider