Ξεπερνά το 57% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην Ιταλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπερνά το 57% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην Ιταλία

Αυξημένη κρίνεται η συμμετοχή των Ιταλών στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η προσέλευση στις κάλπες για το ιταλικό συνταγματικό δημοψήφισμα, στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) ξεπερνά το 57%. Αναμένεται, δηλαδή, μέχρι τις 11 το βράδυ ώρα Ιταλίας, (24:00 ώρα Ελλάδας) να ξεπεράσει οπωσδήποτε το 60%.

Στο μεταξύ, αίσθηση δημιούργησαν οι καταγγελίες ότι σε ορισμένα εκλογικά τμήματα, κυρίως στη Σικελία, η ψήφος μπορούσε να σβηστεί με γομολάστιχα. Σε κάποιες περιπτώσεις αντικαταστάθηκαν τα μολύβια, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι ούτως ή άλλως, ο σταυρός προτίμησης παραμένει ευκρινής.

Ο πρωθυπουργός Matteo Renzi ψήφισε το πρωί, με τη σύζυγό του έξω από την Φλωρεντία και σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν ποια θα ήταν η επιλογή του, χαμογελώντας απάντησε: «Περιμένετε λίγο, τώρα θα το σκεφτώ».

Λίγο έξω από τη Ρώμη, στο Καστελνουόβο Ντι Πόρτο, στις 11 το βράδυ τοπική ώρα, όταν κλείσουν όλες οι κάλπες, θα αρχίσει η καταμέτρηση και των ψήφων των απόδημων Ιταλών. Μια ιδιαίτερα αναλυτική διαδικασία, δεδομένου ότι τις περασμένες ημέρες, μέλη του μετώπου του «όχι» είχαν καταγγείλει τον κίνδυνο νοθείας, στην επιστολική ψήφο των απόδημων Ιταλών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider