Ρωσία: Αποστολή μας στη Συρία η πάταξη της τρομοκρατίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Αποστολή μας στη Συρία η πάταξη της τρομοκρατίας

Αποστολή της Ρωσίας στη Συρία είναι να απελευθερώσει το συριακό έδαφος από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να αποτρέψει τη διάλυση της χώρας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

«Μια προσωρινή βάση δεν συνιστά στόχο, συνιστά ένα μέσο για την επίτευξη του στόχου που έχει δηλώσει ο πρόεδρος και είναι να βοηθηθούν οι νόμιμες συριακές αρχές στην μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Το έδαφος της Συρίας πρέπει να απελευθερωθεί», σημείωσε ο Peskov σε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή Vesti on Saturday.

«Πρέπει να το απελευθερώσουμε και να κάνουμε κάθε τι δυνατόν για να αποτρέψουμε τη διάλυση της χώρας, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την περιοχή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Vladimir Putin τονίζοντας ότι δεν βλέπει να τερματίζεται σύντομα η συριακή σύγκρουση. «Δυστυχώς, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε δεν μας επιτρέπουν να είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξοι. Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινότητα έχει ακόμη μπροστά της πολύ μακρύ δρόμο και σκληρή δουλειά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider