Καναδάς: Κάναμε τη δουλειά μας, η ΕΕ να κάνει τη δική της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καναδάς: Κάναμε τη δουλειά μας, η ΕΕ να κάνει τη δική της

«Κάναμε τη δουλειά μας, έχει έρθει η ώρα να ολοκληρώσει η ΕΕ τη δική της», τόνισε η Καναδή υπουργός Εμπορίου Chrystia Freeland αναφορικά με τη CETA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.

Η Καναδή υπουργός διευκρίνισε ότι σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει από το Βέλγιο για να επιστρέψει στο Τορόντο. «Ελπίζω πραγματικά οι Ευρωπαίοι να καταφέρουν να πετύχουν και να μπορέσω να επιστρέψω σε μερικές ημέρες με τον πρωθυπουργό μου (Τζάστιν Τριντό) για να υπογράψουμε τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Schulz από την πλευρά του επεσήμανε ότι η σύνοδος κορυφής που είναι προγραμαμτισμένη για την Πέμπτη με τον Καναδά παραμένει στην ατζέντα προς το παρόν. «Τα προβλήματα βρίσκονται στο τραπέζι των Ευρωπαίων και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε», είπε.

«Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική και ίσως θα είναι αποφασιστική. Παραμένω αισιόδοξος», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια ο Schulz αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαλονίας Πολ Μανιέτ. Η γαλλόφωνη Βαλονία του Βελγίου αρνείται να επικυρώσει τη συμφωνία, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ. Χωρίς τη συγκατάθεση και των πέντε τοπικών κυβερνήσεών του όμως το Βέλγιο δεν μπορεί να στηρίξει τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (Ceta) με τον Καναδά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider