Έκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες για την τζιχαντιστική απειλή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες για την τζιχαντιστική απειλή

Έκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, "για να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή απάντηση" στη τζιχαντιστική απειλή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, που ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στην Ευρώπη.

Πληροφορίες λένε ότι η Γαλλία θα πιέσει τους Ευρωπαίους εταίρους της για τη λήψη επειγόντων μέτρων στον τομέα της αντιτρομοκρατικής συνεργασίας, ενώ στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν, η τροποποίηση της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν και η επείγουσα θέσπιση αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές. Το Παρίσι ελπίζει ότι θα υπάρξει ευρεία συναίνεση για την λήψη μέτρων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Kaznef δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη πρέπει να συντονισθεί και να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική απειλή, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μ. Valls προειδοποίησε ότι η ζώνη Σένγκεν θα απειληθεί εάν "η Ευρώπη δεν αναλάβει τις ευθύνες της ως προς τη φύλαξη των συνόρων". Από την πλευρά του ο F. Hollande έκανε λόγο για την ανάγκη εφαρμογής συστηματικών και συντονισμένων ελέγχων στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανάγκη θέσπισης του ευρωπαϊκού αρχείου καταγραφής δεδομένων των επιβατών στις αεροπορικές μεταφορές για τον εντοπισμό των μετακινήσεων των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider