Τι να κάνετε τα χρήματά σας… εάν ξαφνικά γίνετε πάμπλουτοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι να κάνετε τα χρήματά σας… εάν ξαφνικά γίνετε πάμπλουτοι

«Ξεχάστε τα ακριβά ρούχα και τα πολυτελή αυτοκίνητα». Η πλειοψηφία των Αμερικανών έχουν πλέον πιο… μετριοπαθή σχέδια και όνειρα, σε περίπτωση που κατορθώσουν να μπουν στο… κλαμπ των εκατομμυριούχων!

«Το εάν θα τηρήσουν τον λόγο τους, σε περίπτωση που γίνουν… εκατομμυριούχοι μέσα σε ένα βράδυ, αυτό είναι άλλο θέμα», σχολιάζει χαρακτηριστικά το πρακτορείο CNBC, σε νέο δημοσίευμά του, στο οποίο επικεντρώνεται στο που θα επένδυε τα χρήματά του ένας νέος εκατομμυριούχος!

Σχεδόν εννέα στους 10 Αμερικανούς δηλώνουν πως εάν ξαφνικά «γύριζε η τύχη τους» και κέρδιζαν εκατομμύρια, είτε θα αποταμίευαν, είτε θα προχωρούσαν σε σοβαρή επένδυση. Τούτο προκύπτει από την τελευταία μελέτη της TD Ameritrade, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, το 86% των συμμετεχόντων τάσσεται υπέρ της αποταμίευσης ή της επένδυσης τουλάχιστον του μισού ποσού που θα ερχόταν ξαφνικά στα χέρια τους.

«Πρόκειται για μια σαφή ένδειξη πως πλέον υπάρχει αλλαγή κουλτούρας», σχολιάζει η Susan Bradley, γνωστή οικονομική σύμβουλος και εκ των ιδρυτών του Sudden Money Institute στη Φλόριντα.

Αναλυτικότερα, βάσει των ευρημάτων της μελέτης της TD Ameritrade, ιδού τι θα έκαναν την περιουσία τους οι… εκκολαπτόμενοι εκατομμυριούχοι:

- Αποταμίευση ή επένδυση: Το 86% των συμμετεχόντων

- Φιλανθρωπίες: Το 33% των συμμετεχόντων

- Ταξίδια/διακοπές: Το 28% των συμμετεχόντων

- Απόκτηση ακινήτου: Το 23% των συμμετεχόντων

- Χρήσιμες αγορές για γονείς/παππούδες: Το 23% των συμμετεχόντων

- Χρήσιμες αγορές για τα παιδιά: Το 17% των συμμετεχόντων

- Αγορά αυτοκινήτου: Το 8% των συμμετεχόντων

«Αποτελεί θετική έκπληξη το γεγονός ότι πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν καλύτερα – σε σχέση με μερικά χρόνια πριν – τι θα έκαναν σε περίπτωση που ξαφνικά γίνονταν ζάμπλουτοι», σχολιάζει ο David Lynch, γενικός διευθυντής της TD Ameritrade.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider