H Deutsche Bank προσλαμβάνει μέσω social media

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Deutsche Bank προσλαμβάνει μέσω social media

Στα πλέον δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το LinkedIn, στρέφεται η Deutsche Bank, προκειμένου να αναζητήσει πολλά υποσχόμενα ταλέντα από τις τάξεις των millennials, οι οποίοι δεν αποκλείεται να έχουν σκεφτεί την πιθανότητα να κάνουν καριέρα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ξεκίνησε στα τέλη του 2016 ένα πρόγραμμα, με στόχο να ελέγξει την οnline δραστηριότητα των φοιτητών και να ανακαλύψει τους πιθανούς - κατάλληλους - υποψηφίους για εργασία στη Deutsche Bank, αποφεύγοντας, ταυτόχρονα, τους παραδοσιακούς διαύλους επικοινωνίας με τους σπουδαστές.

Μόνο μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του προγράμματος – στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου – η ειδική ομάδα της γερμανικής τράπεζας που ανέλαβε τις προσλήψεις, έφτασε κοντά σε 250 υποψηφίους, οι οποίοι εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο εργατικό δυναμικό της Deutsche Bank.

Oι κινήσεις της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια των αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών να προχωρήσουν ένα βήμα πιο πέρα από τις παραδοσιακές μορφές προσλήψεων, όπως η πρόσληψη απόφοιτων οικονομικών σχολών και ιδρυμάτων.

Η Deutsche Bank αποφάσισε να στραφεί στις προσλήψεις μέσω social media, μετά τη σταδιακή μείωση της δημοφιλίας του banking διεθνώς στους κόλπους των αποφοίτων.

Η Faye Woodhead, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού στη Deutsche Βank, εξηγεί πως η γερμανική τράπεζα ξεκίνησε να αναζητά υποψηφίους από μια «δεξαμενή» περίπου 30 βρετανικών πανεπιστημίων.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με την ίδια, η τράπεζα αναλύει τα προφίλ αυτών των υποψηφίων στα social media, με στόχο να προσεγγίσει τους προτιμώμενους εξ αυτών. «Μπορούμε να φτάσουμε στους υποψηφίους πολύ, πολύ, πολύ γρήγορα», δηλώνει η Woodhead. «Μπορούμε να τους διδάξουμε τις αρχές της τράπεζας και από εκεί και πέρα είναι δική τους επιλογή, εάν επιθυμούν να εργαστούν σε αυτήν», προσθέτει.

Μια πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος κατέληξε στο «ξεσκαρτάρισμα» περίπου 400 πιθανών υποψηφίων για πρόσληψη στους κόλπους της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

«Οι διαφορές των υποψηφίων τους οποίους γνωρίσαμε από κοντά και εκείνων που μιλήσαμε online ήταν περιορισμένες έως και ελάχιστες», συμπληρώνει η Woodhead. «Είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε έναν πολύ σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων, που αν και στην αρχή δεν έδειχναν ιδιαίτερο ζήλο για εργασία στη Deutsche Bank, σταδιακά άλλαξαν γνώμη», τονίζει.

«Πρέπει να αναζητήσουμε νέες και αποτελεσματικές μεθόδους για να επικοινωνήσουμε με τα νέα ταλέντα και καλύτερος τρόπος από τα social media, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει», δηλώνει κορυφαίος manager σε μια άλλη μεγάλη επενδυτική τράπεζα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Deutsche Βank πραγματοποιεί περί τις 750 προσλήψεις αποφοίτων οικονομικών – και συναφών – σχολών, κάθε χρόνο. Η εφαρμογή του προγράμματος της γερμανικής τράπεζας ξεκίνησε από το Λονδίνο, ενώ είναι θέμα χρόνου η επέκτασή του στις ΗΠΑ και την Ασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider