Αναδιοργανώνονται και επεκτείνονται τα πιο διάσημα «τουβλάκια» του κόσμου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναδιοργανώνονται και επεκτείνονται τα πιο διάσημα «τουβλάκια» του κόσμου

Στη μεγαλύτερη αναδιοργάνωση της 84χρονης ιστορίας της προχωρά η Lego, σε μια προσπάθεια να εδραιώσει ακόμη περισσότερο το φημισμένο της brand, μετά από μια δεκαετία ισχυρής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή που προωθεί η δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών, με τα δημοφιλή της «τουβλάκια», o νυν Διευθύνων Σύμβουλός της, Jorgen Vig Knudstorp, αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της Lego, αντικαθιστώντας τον Niels Jacobsen. Υπενθυμίζεται εδώ πως ο Jorgen Vig Knudstorp ήταν εκείνος που έσωσε την εταιρεία από την οικονομική κατάρρευση το 2004.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία, στη θέση του Jorgen Vig Knudstorp, θα αναλάβει ο Βρετανός Bali Padda, ο πρώτος μη Δανός που παίρνει τα ηνία της Lego.

Παράλληλα, βάσει των νέων σχεδιασμών που προωθούνται, ο Knudstorp θα είναι πρόεδρος και μιας νέας θυγατρικής της Lego – της Lego Brand Group – με τη δημιουργία της οποίας θα επιτραπεί μια πιο ενεργός συμμετοχή της οικογένειας των ιδιοκτητών της εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο ότι αναπληρωτής πρόεδρος της Lego Brand Group θα αναλάβει ο Thomas Kirk Kristensen, δισέγγονος του ιδρυτή της Lego.

«Θέλουμε να ερευνήσουμε νέες οδούς για το brand μας», δηλώνει στους Financial Times o Knudstorp. «Υπάρχουν περιθώρια για συνεργασίες και σκοπεύουμε να τις εξερευνήσουμε. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μας χτυπούν την πόρτα (για συνεργασίες)», εξηγεί.

Οι οργανωτικές αυτές αλλαγές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Lego, καθώς η οικογένεια των ιδρυτών της «περνά» στην τέταρτη γενιά και η εταιρεία μετρά πενταπλάσια έσοδα σε σχέση με το 2004. Η Lego σήμερα είναι η πιο επικερδής εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο.

Ο Knudstorp αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον ερχόμενο Μάιο. Κατά γενική ομολογία ο ίδιος θεωρείται ένας από τους επιτυχημένους και αποτελεσματικούς CEO της τελευταίας δεκαετίας – διεθνώς.

Ο ίδιος δηλώνει πως, με τα νέα του καθήκοντα, απελευθερώνεται από τα «δεσμά» του CEO, αποκτώντας πλέον περισσότερο πολύτιμο χρόνο, ώστε να είναι σε θέση να «ψαχτεί» σε αγορές που μέχρι στιγμής η Lego δεν είχε πρόσβαση.

Ο Padda «κληρονομεί» από τον Knudstorp μια εταιρεία «εύρωστου πλούτου», αλλά και μια ανησυχία ταυτόχρονα: Πόσο βιώσιμος μπορεί να αποδειχθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας. Στόχος του Padda, όπως ο ίδιος εξηγεί, είναι να αυξήσει την ευελιξία της Lego. «Πρέπει να διασφαλίσουμε πως το DNA της Lego είναι πάντα εδώ, με την ίδια υψηλή ποιότητα και την ίδια κουλτούρα», σημειώνει.

Από την πλευρά του ο Knudstorp επιμένει πως, παρά τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της εταιρείας, αυτή τη στιγμή τα παιχνίδια και τα πιο διάσημα «τουβλάκια» του κόσμου φτάνουν μόλις στο 10% των παιδιών του πλανήτη. Και δη των πλουσιότερων. «Το μεγάλο μας στοίχημα είναι η εδραίωση της παρουσίας της εταιρείας – και δη των προϊόντων της – στις αγορές της Κίνας, της Ινδίας και των χωρών της Αφρικής», τονίζει. Να σημειωθεί εδώ πως σήμερα η παρουσία της Lego σε Ινδία και Αφρική είναι σχεδόν μηδενική.

Και… κόντρα σε όσους ποντάρουν στο αντίθετο, οι κ. κ. Knudstorp και Padda – ο νέος πρόεδρος και ο νέος CEO – δηλώνουν πως «θα περάσουν τον χειμώνα μαζί», επιβεβαιώνοντας πως στόχος τους είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία με στόχο την προώθηση των δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης της εταιρείας.

«Είμαι εδώ για να στηρίξω και να υποστηρίξω τον Padda, όποτε το χρειαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Knudstorp. «Η σχέση μας είναι πολύ ισχυρή», διαβεβαιώνει από την πλευρά του ο Padda.

«Οι στρατηγικές αυτές κινήσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει ποτέ σημειωθεί στην ιστορία της εταιρείας μας. Και πρόκειται για αλλαγές που κάνουμε από θέση ισχύος», καταλήγει ο Knudstorp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider