Η Audi περιορίζει τα επενδυτικά της σχέδια το 2016

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Audi περιορίζει τα επενδυτικά της σχέδια το 2016

Η Audi, η ναυαρχίδα της Volkswagen, ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει τα επενδυτικά της σχέδια για το 2016 και καθυστερεί την κατασκευή μιας νέας αεροδυναμικής σήραγγας μετά το πλήγμα που υπέστη ο γερμανικός όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

Η Audi, που τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 είχε υψηλότερα λειτουργικά κέρδη από τον όμιλο VW, είπε ότι θα επενδύσει άνω των 3 δισ. ευρώ σε μονάδες και εξοπλισμό το 2016.

Πηγή της εταιρείας είπε ότι το σχέδιο προέβλεπε δαπάνες ύψους 3,3 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με τον προηγούμενο προϋπολογισμό που είχε καταρτιστεί πριν από ένα χρόνο, η Audi είχε ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 17 δισ. ευρώ την περίοδο 2015-19 ή κατά μέσο 3,4 δισ. ευρώ το χρόνο.

Η Volskwagen, ο μεγαλύτερος όμιλος κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, προχώρησε τον Νοέμβριο σε μείωση των επενδυτικών της σχέδιων για το 2016 κατά 1 δισ. ευρώ. Η Audi δεσμεύθηκε να μην εξοικονομήσει πόρους σε βάρος της μελλοντικής ανάπτυξης αλλά να εξετάζει κάθε επενδυτική απόφαση μεμονωμένα.

«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε κατά συνέπεια να αναβάλει την κατασκευή μιας νέας αεροδυναμικής σήραγγας για έναν χρόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η εταιρία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα επενδυτικά σχέδια πέραν του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider