Νο Finish Line Athens: Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς στα παιδιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νο Finish Line Athens: Μια μεγάλη γιορτή προσφοράς στα παιδιά

Συμμετοχή - ρεκόρ είχε ο 2ος αγώνας Νο Finish Line Athens, που διεξήχθη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μεγάλους χορηγούς τη Sportingbet και την Εθνική Ασφαλιστική και στόχο την ενίσχυση της ένωσης παιδικών ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί».

Στον αγώνα συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, αθλητές, μητέρες με τα μικρά παιδιά τους, καλλιτέχνες και δημόσια πρόσωπα.

Νικητής αναδείχθηκε ένα πρόσωπο έκπληξη: Ο ιερέας Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά της Πέλλας, που έτρεξε από την Τετάρτη 25 έως και την Κυριακή 29 Απριλίου 430 χιλιόμετρα, φορώντας τα ράσα του και αψηφώντας τη ζέστη και την κόπωση.

Ο αγώνας ήταν sold out και δόθηκαν και οι 10.000 προβλεπόμενες θέσεις. Οι ενεργοί συμμετέχοντες έφτασαν τους 8000, οι οποίοι έχουν έτρεξαν περίπου 95.000 χιλιόμετρα,

Υπολογίζεται ότι η δωρεά προς φιλανθρωπικά Ιδρύματα θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ, ποσό – ρεκόρ για αντίστοιχη διοργάνωση.

Πρόκειται για μια πρότυπη δράση που συνδυάζει την εταιρική κοινωνική ευθύνη με τη χαρά του αθλητισμού και την ευεξία.

Η μεγάλη συμμετοχή και από εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν από τους εργαζόμενους τους κατέδειξε ότι η ένωση δυνάμεων για τη φιλανθρωπία μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δυναμική.

Ο αγώνας δεν έχει χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό. Τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε χρήματα (0,50 σεντς το χιλιόμετρο) για να στηριχθεί το έργο της ένωσης παιδικών ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί».

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν όποια ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα.

Το 2ο NFL Athens άρχισε την Τετάρτη 25 Απριλίου ώρα 20:00 και ολοκληρώθηκε μετά από 90 συνεχόμενες ώρες, την Κυριακή 29 Απριλίου ώρα 14:00.

Την οργανωτική ευθύνη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του No Finish Line Athens, καθώς και για την επιλογή των παιδικών προγραμμάτων που θα υποστηριχθούν μέσω του αγώνα, την έχει ο «Ερμής 1877 που σε συνεννόηση με το No Finish Line International, έχουν ορίσει ένα ανεξάρτητο Εκτελεστικό Συμβούλιο από διακεκριμένες προσωπικότητες για να επιβλέπει την υλοποίηση του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού αγώνα στην Ελλάδα, καθώς και να συμβάλει στην προώθηση και προβολή του.

Στον αγώνα ήταν επίσης χορηγοί, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο Βίκος, η Herbal Life, η Saucony.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider