Ένας «πρωταθλητής» με ράσα στο Νο Finish Line Athens

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας «πρωταθλητής» με ράσα στο Νο Finish Line Athens

«Πρωταγωνιστής» του 2ου αγώνα Νο Finish Line Athens ο π. Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά της Πέλλας, γνωστός μαραθωνοδρόμος.

Ο πατέρας Θεόδωρος, που συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις, τερμάτισε πρώτος στον φιλανθρωπικό αγώνα που διεξάγεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό την αιγίδα της Sportingbet και της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αψηφώντας την κόπωση και την ασφυκτική ζέστη, τρέχει από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης με τα ράσα.

Με την αρωγή της προπονήτριάς του που βρίσκεται κοντά του, είχε καταφέρει να διανύσει 430 χιλιόμετρα από την Τετάρτη 25 Απριλίου, ενώ πίσω ήταν ο μεγάλος νικητής της πρώτης διοργάνωσης Πατρίς Λοκέ, με 410 χλμ.

Μάλιστα, το βράδυ του Σαββάτου είχε σοβαρές ενοχλήσεις στο μηνίσκο και χρειάστηκε μικρή βοήθεια. Άμεσα όμως ξαναμπήκε στη «μάχη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή: Ο αγώνας ήταν sold out και δόθηκαν και οι 10.000 θέσεις. Οι ενεργοί συμμετέχοντες έφτασαν τους 8000, οι οποίοι έχουν τρέξει 94782 χλμ ήδη.

Υπολογίζεται ότι η δωρεά προς φιλανθρωπικά Ιδρύματα θα ξεπεράσει τα 45.000 ευρώ, ποσό ρεκόρ για αντίστοιχη διοργάνωση.

Τι είναι το No Finish Line

Το No Finish Line είναι φιλανθρωπικός αγώνας 90 συνεχόμενων ωρών και διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Είναι αγώνας χωρίς χρονικό και χιλιομετρικό περιορισμό, του οποίου τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε χρήματα (μισό ευρώ το χιλιόμετρο) για να στηριχθεί το έργο της ένωσης παιδικών ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί».

Ο αγώνας της Αθήνας ανήκει στο διεθνές πρόγραμμα του No Finish Line International και το 2017 στην πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στην Ελλάδα, καταγράφηκαν 50,903 χιλιόμετρα από περισσότερους από 6200 συμμετέχοντες, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ όλων των No Finish Line για την πρώτη χρονιά διεξαγωγής, ενώ η δωρεά έφτασε τα 25,451 ευρώ και 50 λεπτά.

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν ό,τι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν, μέσα στην κυκλική διαδρομή 1000μ. γύρω από το Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα.

Το 2ο NFL Athens άρχισε την Τετάρτη 25 Απριλίου ώρα 20:00 και τελειώνει μετά από 90 συνεχόμενες ώρες, την Κυριακή 29 Απριλίου ώρα 14:00.

Την οργανωτική ευθύνη για τον σχεδιασμό και υλοποίηση του No Finish Line Athens, καθώς και για την επιλογή των παιδικών προγραμμάτων που θα υποστηριχθούν μέσω του αγώνα, την έχει ο «Ερμής 1877 που σε συνεννόηση με το No Finish Line International, έχουν ορίσει ένα ανεξάρτητο Εκτελεστικό Συμβούλιο από διακεκριμένες προσωπικότητες για να επιβλέπει την υλοποίηση του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού αγώνα στην Ελλάδα, καθώς και να συμβάλει στην προώθηση και προβολή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider