Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)

Εκπνέει σήμερα Πέμπτη η προθεσμία που έχει δώσει στην κυβέρνηση η Eldorado Gold για την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Εάν οι απαραίτητες διαδικασίες δεν προχωρήσουν, τότε αναστέλλονται από αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, όλες οι επενδυτικές δραστηριότητες της Eldorado Gold στην Ελλάδα και δη εκείνη των μεταλλείων της Χαλκιδικής.

«Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοση αδειών για το έργο των Σκουριών», ανέφερε πριν από μερικά 24ωρα σε ανακοίνωσή της η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold.

Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «αυτή τη στιγμή, ορισμένες άδειες για το έργο των Σκουριών παραμένουν σε εκκρεμότητα. Όλες οι απαραίτητες από πλευράς της εταιρείας ενέργειες για τις παραπάνω άδειες έχουν εκπληρωθεί και ως εκ τούτου η έκδοση τους είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοση τους».

Συγκέντρωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και πορεία στο Μαξίμου για τους μεταλλωρύχους

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία της Eλληνικός Χρυσός πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Με σύνθημα «Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία», οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Αθήνα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και βρεθεί σημείο σύγκλισης με την κυβέρνηση και την εταιρεία.

Οι μεταλλωρύχοι έχουν φτάσει στην Αθήνα με οκτώ πούλμαν.

Διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)
Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)
Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)
Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)
Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)
Στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider