Στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο Oettinger

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο Oettinger

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου φτάνει στην Αθήνα ο επίτροπος κ. Gunther Oettinger, αρμόδιος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής κ. Ιωάννη Ταφύλλη (ώρα 09.30) και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Τηλεπικοινωνίες και Ψηφιακή Ανάπτυξη».

Θα ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο επίτροπος Oettinger θα συναντηθεί με στελέχη του Oργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) που εδρεύει στην Αθήνα.

Με αφορμή την επίσκεψη του επιτρόπου κ. Oettinger, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

Στην ομιλία του για την "Κατάσταση της Ένωσης" το 2016, ο πρόεδρος Juncker ανέφερε ότι: «Σήμερα τόσο οι πολίτες όσο και η οικονομία έχουν μπει στην ψηφιακή εποχή.... Πρέπει να είμαστε "διασυνδεμένοι"... Και πρέπει να επενδύσουμε στη συνδεσιμότητα τώρα». Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή έχει προτείνει τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα προσελκύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις στη συνδεσιμότητα, την πλήρη ανάπτυξη των συστημάτων 5G, τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο έως το 2020 αλλά και την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας. Όλες αυτές οι πολιτικές βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμφίβολα θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του επιτρόπου Έτινγκερ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Είναι η πρώτη επίσκεψη του επιτρόπου με το χαρτοφυλάκιο αυτό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, μια χώρα την οποία γνωρίζει καλά και στηρίζει σταθερά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider