FT: Έρευνα στην κατοικία του Χρήστου Σκλαβούνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Έρευνα στην κατοικία του Χρήστου Σκλαβούνη

Έρευνα στην κατοικία πρώην στελέχους της τράπεζας UBS πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, στις 4 Ιουλίου και οι αρχές κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Η εφημερίδα Financial Times επισημαίνει ότι στην πανευρωπαϊκή έρευνα συμμετέχουν ενεργά οι ελληνικές αρχές.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το 2013 είχε τοποθετηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά επικεφαλής του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015, δύο μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους Financial Times στον Χρήστο Σκλαβούνη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο ίδιος δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Χρήστος Σκλαβούνης ήταν Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Αθήνα από τις 15 Μαΐου 2013 έως και τις 23 Μαρτίου 2015.

Κατά το σημαντικότερο κομμάτι της καριέρας του, από το 1986 έως το 2013, ο κ. Σκλαβούνης ήταν στην Επενδυτική Τραπεζική της UBS Investment Bank και προκατόχους οργανισμούς, ξεκινώντας από την SG Warburg Ltd στο Λονδίνο.

Εργάστηκε στο Λονδίνο και στο Παρίσι από το 1986 έως το 1996 σε θέσεις σε government και corporate finance advisory και capital markets.

Την περίοδο 1996 -2013 δημιούργησε και ηγήθηκε της ελληνικής ομάδας της UBS Investment Bank από το Λονδίνο και την Αθήνα.

Επίσης δημιούργησε και ηγήθηκε της ομάδας Ευρωπαϊκών Αναδυόμενων αγορών (CEE) με έμφαση στα Βαλκάνια και την Τουρκία από το 2004 έως το 2009.

Έχει εμπειρία σε διάφορους τομείς που συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ενέργεια και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε Κυβερνήσεις.

Κατέχει Πτυχία BSc και MSc στα Οικονομικά από το London School of Economics και μεταπτυχιακό MBA από Harvard Business School.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider