H μεγαλύτερη πτήση του κόσμου δεν θα έχει οικονομική θέση 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H μεγαλύτερη πτήση του κόσμου δεν θα έχει οικονομική θέση 
H Singapore Airlines παρέλαβε το πρώτο Airbus Α350-900 Ultra Long Range που θα πετάει από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη.

Η πτήσης μεγάλης διάρκειας από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη επιστρέφουν παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Περίπου έξι μήνες αφού η Qantas Airways ξεκίνησε μια απευθείας πτήση από το Περθ στο Λονδίνο, η Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ξανά την 16.737 χιλιομέτρων πτήση της προς Νέα Υόρκη, ρίχνοντας τη διαδρομή Ντόχα – Ώκλαντ της Qatar Airways στην δεύτερη θέση σε ό,τι αφορά τις μεγαλύτερες σε διάρκεια εμπορικές πτήσεις του κόσμου.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η δημιουργία αεροπλάνων που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα ενώ έχουν μεγαλύτερες δεξαμενές έκαναν δυνατή την επαναλειτουργία της πτήσης της Singapore Airlines, πέντε χρόνια αφότου αυτή καταργήθηκε κυρίως λόγω της ακριβής τιμής του πετρελαίου. Η διάρκεια της πτήσης είναι 18 ώρες και 45 λεπτά.

Οι μεγαλύτερες πτήσεις του κόσμου

Τον προηγούμενο μήνα η Singapore Airlines παρέλαβε το πρώτο από τα επτά Airbus Α350-900 Ultra Long Range αεροπλάνα που έχει παραγγείλει για να τα χρησιμοποιήσει στη διαδρομή. Η Qantas έχει ζητήσει από τις Boeing και Airbus να σχεδιάσουν αεροπλάνα που να μπορούν να πετάξουν ακόμη πιο μακριά, από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Μέσα στην πτήση της Singapore Airlines

Για αυτούς που τρέμουν στην ιδέα του να στριμωχτούν για 19 ώρες σε ένα σωλήνα 67 μέτρων που θα βρίσκεται 35.000 πόδια πάνω από το έδαφος η κατάσταση μάλλον δεν είναι τόσο φρικτή.

Περισσότερος χώρος

SIngapore Airline

Καταρχάς δεν θα υπάρχει η παραδοσιακή οικονομική θέση. Το Airbus που θα κάνει τη διαδρομή μπορεί να μεταφέρει μέχρι 161 επιβάτες σε αντίθεση με το υπάρχον Airbus Α350-900 το οποίο χωράει μέχρι 253 επιβάτες. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος για όλους. Το αεροσκάφος θα περιλαμβάνει 67 θέσεις στην Business Class σε διάταξη 1-2-1 και 94 θέσεις premium economy σε διάταξη 2-4-2. Οι θέσεις της business class γίνονται κρεβάτια, ενώ οι θέσεις της premium economy μπορούν να πάνε προς τα πίσω κατά 8 ίντσες από τον όρθια θέση.

Το φαγητό

Singapore Air

Η Singapore Airlines αναφέρει ότι θα σερβίρει στις πτήσεις μακράς διάρκειας πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για να αντισταθμίζουν όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις του να μένει κάποιος καθισμένος για σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα. Το «Menu Ευεξίας» της αεροπορικής περιλαμβάνει σεβίτσε με γαρίδες, βιολογικό κοτόπουλο, και παπαρδέλες από κολοκύθι. Βέβαια θα σερβίρονται και τα παραδοσιακά menu, ενώ οι επιβάτες μπορούν να παραγγείλουν και ειδικά πιάτα όπως αστακό αρκεί να το κάνουν μέχρι 24 ώρες πριν την πτήση.

Διασκέδαση και ψυχαγωγία

Singapore Airlines

Για τους εθισμένους στο Διαδίκτυο επιβάτες που ανησυχούν ότι θα παραμείνουν χωρίς επικοινωνία για σχεδόν μια ημέρα, η πτήση προσφέρει Wi-Fi με ένα έξτρα κόστος. Ένα εισιτήριο business class έρχεται με 30 MB δεδομένων δωρεάν. Το πακέτο επιπλέον 20 ΜΒ που φθάνουν για μια ώρα στο Facebook κοστίζει 6 δολάρια, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερα πακέτα που φθάνουν μέχρι τα 200 ΜΒ για 28 δολάρια. Σύμφωνα με την αεροπορική οι ταχύτητες θα κινούνται ανάμεσα στα 4 με 8 Mbps ανάλογα με τους ενεργούς χρήστες, την δορυφορική κάλυψη και τις συνθήκες του καιρού.

Οι λάτρεις του σινεμά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Η Singapore Airlines έχει προσθέσει 200 νέους τίτλους ταινιών και σειρών στους ήδη 1.000 που προσφέρει στις πτήσεις της. Ανάμεσα τους βρίσκονται και πρόσφατε επιτυχίες όπως το «Ocean’s 8».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider