Oι αναλυτές παραμένουν «ταύροι» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Oι αναλυτές παραμένουν «ταύροι» για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Οι επενδυτές να αποχωρούν μαζικά από τις ευρωπαϊκές αγορές με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων μηνών, αλλά οι αναλυτές μένουν αμετακίνητοι στις αισιόδοξες προβλέψεις τους.

Μετά από μια μαζική υποχώρηση των ευρωπαϊκών μετοχών που οδήγησε τις αγορές σε καθοδική πορεία, η μέση εκτίμηση των αναλυτών θέλει τον ευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 να κλείνει το 2016 με άνοδο 23% από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Για παράδειγμα ένας από τους μεγαλύτερους «ταύρους» είναι η UBS που ακόμη και μετά από την περικοπή των στόχων που έκανε προβλέπει ράλι 28%. «Ο στόχος μας είχε αρχίσει να φαίνεται λίγο τρελός», δήλωσε η Karen Olney επικεφαλής θεματικών επενδύσεων της UBS η οποία και ήταν πίσω από την απόφαση της τράπεζας να κόψει τον στόχο στις 400 από τις 435 μονάδες.

Οι μαζικές πωλήσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες ξάφνιασαν ακόμη και τους πιο απαισιόδοξους αναλυτές με αποτέλεσμα όλες σχεδόν οι τράπεζες –πλην μιας- να χαμηλώσουν τους στόχους τους για το 2016.

Για τον Stoxx Europe 600 Index η μέση εκτίμηση φθάνει πλέον τις 384 μονάδες που αντιστοιχεί σε αύξηση 5% από τις αρχές του έτους. Η μέση εκτίμηση για τον Standard & Poor´s 500 Index αντιστοιχεί σε αύξηση 6,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider