Τον Φεβρουάριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Galaxy S9

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Φεβρουάριο τα αποκαλυπτήρια του νέου Galaxy S9

Νωρίτερα από το προκαθορισμένο αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της η Samsung Electronics Co.

Ειδικότερα ο τεχνολογικός γίγαντας της Νότιας Κορέας αναμένεται να παρουσιάσει τα επόμενα μοντέλα Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus τον Φεβρουάριο και να τα κάνει διαθέσιμα στην αγορά από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τους πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Η παρουσίαση δηλαδή αναμένεται ένα μήνα νωρίτερα από το καθιερωμένο, όπου και είχε παρουσιάσει το προηγούμενο μοντέλο της Galaxy S8 και το Galaxy S8 Plus.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα νέα τηλέφωνα θα είναι παρόμοια με τα τρέχοντα μοντέλα Galaxy, αλλά με αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο μοντέλο που παρουσίασε ο γίγαντας της Νότιας Κορέας ήταν το Note 8 τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώ τον Μάρτιο ακολούθησε το Galaxy S8 και το Galaxy S8 Plus. Ωστόσο η ημερομηνία παρουσίασης και κυκλοφορίας των νέων μοντέλων θα μπορούσε να αλλάξει σύμφωνα με τις πηγές.

Το λανσάρισμα θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντικό για την Samsung, η οποία προσπαθεί να συνεχίσει την δυναμική ανάπτυξή της μετά την παρουσίαση του κορυφαίου iPhone X και των προβλέψεων που αναφέρουν μείωση του μεριδίου αγοράς μετά την πλεονεκτική θέση που κατέκτησε η Αpple μετά και το τηλέφωνο νέας γενιάς που παρουσίασε. Παρά την υψηλή τιμή των 999 δολαρίων σε Αμερική, το πρόσφατο iPhone έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και οι αναλυτές προβλέπουν πως οι πωλήσεις των διακοπών θα βοηθήσουν τα έσοδα τριμήνου να ξεπεράσουν τα 80 δισ. δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους πριν την κυκλοφορία του iPhone X, η Samsung κυριάρχησε στις παγκόσμιες αποστολές έξυπνων κινητών τηλεφώνων, κερδίζοντας περισσότερο από το 22% της παγκόσμιας αγοράς, όπως αναφέρει η IDC. Δεύτερη ήρθε η Apple με 13%. Ωστόσο η Strategy Analytics προβλέπει ότι το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς της Samsung θα πέσει κάτω από 20% το 2018.

Παράλληλα με τα νέα έξυπνα κινητά η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται και πάνω σε ένα έξυπνο ηχείο με εστίαση ήχου με ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider