Χριστουγεννιάτικα δέντρα... αληθινά έργα τέχνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χριστουγεννιάτικα δέντρα... αληθινά έργα τέχνης

Πριν στολίσετε το σπίτι σας για τα φετινά Χριστούγεννα, ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πιο πολυτελή –και εξεζητημένα- χριστουγεννιάτικα δέντρα του πλανήτη για να πάρετε… ιδέες.

Μπορεί να μην κόστισαν 11 εκατομμύρια δολάρια –όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Αμπού Ντάμπι που άφησε εποχή το 2010- αλλά είναι υπέροχα και κοσμούν κορυφαία μουσεία και ξενοδοχεία σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Σαν Ντιέγκο.

1. Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (MET), Νέα Υόρκη

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του μουσείου έχει ύψος 7 μέτρων και κοσμείται από ιστορικά στολίδια ανεκτίμητης αξίας, όπως άγγελοι και χερουβείμ που ανήκουν σε συλλογή του 18ου αιώνα. Το μεγαλείο του στολισμού κρύβεται στις λεπτομέρειες.

2. Claridge's Hotel, Λονδίνο

Κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την παράδοση, το φημισμένο ξενοδοχείο αναθέτει για έκτη χρονιά το σχεδιασμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του σε διάσημο σχεδιαστή μόδας. Φέτος είχε σειρά ο Christopher Bailey, επικεφαλής σχεδιαστής του οίκου Burberry. Τις προηγούμενες χρονιές, την είσοδο του ξενοδοχείου στόλιζαν δέντρα με υπογραφή Dolce & Gabanna, Lanvin και John Galliano.

3. The Four Seasons Hotel George V, Παρίσι

Αυτή η ομάδα από γυάλινες φιγούρες στολίζει την μαρμάρινη αυλή του ξενοδοχείου και φέρει την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή του συγκροτήματος, Jeff Leatham. Τα «γλυπτά από καθρέφτη» απεικονίζουν πιγκουίνους και πολικές αρκούδες.

4. The Hotel del Coronado, Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια

Αυτό το εντυπωσιακό δέντρο των 7 μέτρων, το οποίο κοσμεί το αίθριο του Hotel del Coronado στο πάντα ηλιόλουστο Σαν Ντιέγκο, έχει σχεδιαστεί από τον γραφίστα Jeff Granito.

5. Μουσείο «Victoria & Albert», Λονδίνο

Το φημισμένο μουσείο τέχνης και σχεδίου V&A πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο με το έργο τέχνης «Kalpataru: The Wishing Tree» (Το δέντρο των ευχών) των σχεδιαστών Sarthak Sengupta and Sahil Bagga από το Δελχί της Ινδίας.

6. Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ΗΠΑ

Μην δοκιμάσετε να μιμηθείτε τον στολισμό αυτού του δέντρου ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 στολίδια που κατασκεύασαν εθελοντές ειδικά για αυτό το σκοπό και είναι εμπνευσμένα από την ιδέα της έκθεσης «The Secret World Inside You and Dinosaurs Among Us» (Ο μυστικός κόσμος μέσα μας και οι δεινόσαυροι ανάμεσά μας) που πρόκειται να φιλοξενήσει προσεχώς το μουσείο.

7. Ξενοδοχείο «Le Royal Monceau», Παρίσι

Το «Φωτισμένο δέντρο» (The Lightning Tree) έχει σχεδιαστεί από τον Didier Faustino και είναι εμπνευσμένο από μια πτήση σε καταιγίδα. Το «δέντρο» απαρτίζεται από τέσσερα χωριστά γλυπτά που ενοποιούνται σε μια κοινή φόρμα.

8. Έκθεση «Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα των σχεδιαστών», Παρίσι

Τα τελευταία 20 χρόνια, το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Les Sapins de Noël des Créateurs» αναθέτει σε σχεδιαστές να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τα έργα τους δημοπρατούνται για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μάχη κατά του καρκίνου. Στην έκθεση έχουν φιλοξενηθεί δημιουργίες από σχεδιαστές γνωστών οίκων μόδας όπως Chanel, Christian Dior, Nina Ricci, Jean-Paul Gaultier και Pierre Hermé.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider