Αυτό είναι το τελευταίο κινητό της BlackBerry

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτό είναι το τελευταίο κινητό της BlackBerry

Η BlackBerry παρουσίασε το τελευταίο τηλέφωνο που θα κατασκευάσει η ίδια πριν αναλάβουν την ευθύνη της ανάπτυξης, της παραγωγής και της διανομής των κινητών της τηλεφώνων άλλες συνεργαζόμενες εταιρείες. Πρόκειται για μια συσκευή με οθόνη 5,5 ιντσών που ανταγωνίζεται το μέγεθος του iPhone 7 Plus και του Pixel XL της Google, αλλά σε χαμηλότερη τιμή.

Το DTEK60 δεν είναι ένα ακριβώς πλήρως κατασκευασμένο από την BlackBerry. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο το DTEK50, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, είναι μερικώς σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών TCL Corp. και χρησιμοποιεί το λογισμικό Android της Google.

H BlackBerry μειώνει συνεχώς τη μονάδα κινητών τηλεφώνων από τότε που ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης ο διευθύνων σύμβουλος John Chen. Τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στο λογισμικό αφήνοντας κατά μέρος το hardware. Τον προηγούμενο μήνα η Blackberry ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να σχεδιάζει κινητά και θα δώσει άδεια σε άλλους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν την μάρκα της εταιρείας.

«Αυτό το τηλέφωνο αποτελεί ενός είδους γέφυρα με το μέλλον της εταιρείας», ανέφερε ο διευθυντής λειτουργίας της εταιρείας Marty Beard. Το DTEK60 πωλείται μέσω του Amazon.com και της ιστοσελίδας της Blackberry για 499 δολάρια. Πέρα από την μεγαλύτερη οθόνη, το DTEK60 διαθέτει καλύτερη κάμερα, ανιχνευτή δακτυλικού αποτυπώματος και επεκτάσιμη μνήμη.

Η Blackberry ακόμη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους κατασκευαστές και έχει κλείσει μέχρι στιγμής μία συμφωνία με ένα ινδονησιακό όμιλο τηλεπικοινωνιών που θέλει να κατασκευάζει τηλέφωνα με το σήμα της Blackberry. Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackberry Chen δήλωσε ότι υπάρχουν στα «σκαριά» ακόμη δύο συμφωνίες σε Κίνα και Ινδία.

Οι συμφωνίες μπορεί να επεκτείνονται και πέρα από τα τηλέφωνα δήλωσε ο Beard. Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τη χρήση του λογισμικού ασφαλείας της σε όλες τις συνδεδεμένες στο internet συσκευές, και ξεκίνησε να πουλάει ένα μηχάνημα που ανιχνεύει την κίνηση φορτηγών. Είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον πολλά τέτοια μηχανήματα να κατασκευάζονται από τρίτους κατασκευαστές με το σήμα της BlackBerry.

«Δεν περιοριζόμαστε στα κινητά», δήλωσε ο Beard. «Υπάρχουν και άλλοι τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και στους οποίους μπορούμε να επεκταθούμε χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες μας στο λογισμικό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider