Με μεικτά πρόσημα οι Ασιατικές Αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με μεικτά πρόσημα οι Ασιατικές Αγορές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, μετά την χαλάρωση των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή και την ώρα που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πένς, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία. Η επόμενη συνάντηση του Πενς θα είναι με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών, Τάρο Άσο, ενώ στο επίκεντρο της ατζέντας θα βρεθούν τα επενδυτικά σχέδια και η εμπορική πολιτική των δύο χωρών.

Στα Ιαπωνικά ταμπλό οι συναλλαγές κινήθηκαν ανοδικά. Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 63,33 μονάδες, σε ποσοστό 0,35%,και διαμορφώθηκε στις 18.418,59 μονάδες.

Άνοδο 0,13% σημείωσε ο Kospi της Νότιας Κορέας κλείνοντας στις 2.148,46. Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών ήταν από τις πιο επικερδής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο ASX200 της Αυστραλίας κινήθηκε πτωτικά 0,86% κλείνοντας στις 5.836,70 μονάδες κατά την πρώτη μετα-πασχαλινή συνεδρίαση.

Στην Ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έπεσε 0,17% κλείνοντας στις 3.208,49 μονάδες ενώ ο Shenzhen Composite κινήθηκε σημείωσε οριακή άνοδο 0,043%. Ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,46%.

Η εκροή κεφαλαίων για την επέκταση της δραστηριότητας των κινεζικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό (ODI) κατέγραψε ετήσια μείωση 48,8% στα 20,54 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Για το μήνα Μάρτιο, οι επενδύσεις ODI μειώθηκαν κατά 30,1% στα 7,11 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, στο Πεκίνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider