Σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική πορεία οι ασιατικές αγορές

Σε πορεία ανάκαμψης έχουν μπει οι διεθνείς αγορές με τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας να κινούνται σε θετικό έδαφος παρά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,59% στις 15.556,83 μονάδες, ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας κατέγραψε άνοδο 1,04% στις 1956,36 μονάδες. Κέρδη κατέγραψε και ο ASX 200 στην Αυστραλία ο οποίος κινήθηκε ανοδικά κατά 0,77% στις 5.142,40 μονάδες.

Άνοδο κατέγραψαν και τα χρηματιστήρια στην Κίνα με τον Shanghai Composite να κινείται ανοδικά κατά 0,69% στις 2.932,51 μονάδες ενώ ο Hang Seng του Xongk Kongk κινήθηκε ανοδικά κατά 0,64% στις 20.300 μονάδες.Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η τιμή του πετρελαίου, η οποία σημείωσε αύξηση νωρίς σήμερα το πρωί μετά το αρχικό σοκ από το δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ η πιθανή κήρυξη μιας απεργίας στον πετρελαϊκό τομέα της Νορβηγίας, αλλά και η κατάσταση στη Βενεζουέλα, απειλούν τη μείωση της διεθνούς προσφοράς πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης καταγράφηκαν στα 48,76 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 18 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο. Οι τιμές του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 30 σεντς στα 48,15 δολ. το βαρέλι. Κατά την εκτίμηση της τράπεζας ANZ Bank, θα εξακολουθήσουν ν' ασκούνται πιέσεις για την αύξηση των τιμών πετρελαίου.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας συμπεριλαμβάνεται και η υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα των πωλήσεων λιανικής στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωση η κυβέρνηση.

Η αδυναμία στις δαπάνες των νοικοκυριών συνεχίζεται αφού οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν πτώση 1,9% τον Μάιο έναντι της πτώσης 0,9% στον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις λιανικής ήταν αμετάβλητες.

Οι υποτονικές δαπάνες νοικοκυριών ήταν "βαρίδι" για την οικονομική ανάπτυξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως στα τελευταία τρίμηνα. Οι οικονομολόγοι αποδίδουν την πτώση στην έλλειψη σημαντικών αυξήσεων των τιμών και στις παρατεταμένες συνέπειες μιας αύξησης του φόρου πωλήσεων το 2014.

Οι πωλήσεις λιανικής οικιακών ηλεκτρονικών ειδών και ειδών ρουχισμού, υποχώρησαν τον Μάιο. Οι πωλήσεις καυσίμων επίσης υποχώρησαν εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider