H καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο στη Wall δια χειρός Yellen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H καλύτερη εβδομάδα από τον Μάρτιο στη Wall δια χειρός Yellen

Με θετικά πρόσημα αποχαιρέτησαν την εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές χαιρέτησαν την προαναγγελία της Janet Yellen για αύξηση των επιτοκίων της Fed τους ερχόμενους μήνες.

Τα κέρδη στη Wall Street μπορεί να μην ήταν ισχυρά στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις, με τους Dow Jones και S&P 500 να έχουν την καλύτερή τους εβδομάδα από τον Μάρτιο με (εβδομαδιαία) κέρδη 2-3%.

Ειδικότερα, την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 17.873,22 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,65% στις 4.933,51 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,43% για να τερματίσει στις 2.099,06 μονάδες.

Στο μεταξύ, «κατάλληλη» χαρακτήρισε μια αύξηση των επιτοκίων της Fed, τους ερχόμενους μήνες, η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen.

«Μια αύξηση των επιτοκίων πιθανότατα θα ήταν κατάλληλη τους ερχόμενους μήνες, εάν η αμερικανική οικονομία ισχυροποιηθεί», δήλωσε, νωρίτερα την Παρασκευή, η «σιδηρά κυρία» της Fed, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου του Harvard.

«Θεωρώ πως η Fed σταδιακά και με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να προχωρήσει τους επόμενους μήνες σε αύξηση των επιτοκίων της. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν κατάλληλη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να ισχυροποιείται, παρά το γεγονός ότι το πρώτο τρίμηνο του 2016 η ανάπτυξη ήταν υποτονική», πρόσθεσε η Yellen, για να συμπληρώσει πως «τόσο οι τιμές του πετρελαίου, όσο και η πορεία του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος εμφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης». «Οι παράγοντες αυτοί μπορούν να συμβάλλουν στην τόνωση του πληθωρισμού», σημείωσε ακόμη η επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Την ετοιμότητα της Fed να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου, τον ερχόμενο Ιούνιο, πυροδότησαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της νομισματικής της επιτροπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider