Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο – Απόντες οι επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθεροποιητικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο – Απόντες οι επενδυτές

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο Αθηνών με βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών να είναι ο ισχνός συναλλακτικός τζίρος.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 765,43 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,16%.Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, 17 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται μόλις στο 1 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική κεφαλαιαγορά εναρμονίζεται με το ήπιο αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σε μία συνεδρίαση που η παρουσία επενδυτών είναι πολύ μικρή.

Και στην αγορά ομολόγων καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να παραμένει στο 3,85%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν(-1,43% στα 20,650 ευρώ), της ΕΥΔΑΠ (-1,21% στα 5,730 ευρώ) και της Alpha Bank (-0,91% στα 1,950 ευρώ).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,56%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παπουτσάνης+3,94% και Mermeren+2,60%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -7,89% και Mevaco-4,00%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider